-
Poslednjih 5 pesama
- Film - Sjećam se prvog poljupca
- Marina Perazić - San za jedan dan
- Zdravko Čolić - Sinoć nisi bila tu
- Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
- Marija Šerifović - Jedan Dobar Razlog
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Palenta sa semenkama
Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Omiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
19-04-2024 | 10:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Alp Aksoy
Sastojci:
6 jaja
5 kašika šećera + 200 grama šećera
3 kašike ulja
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1,2 l mleka
700 ml slatke pavlake
30 gr maslaca
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 170 stepeni. Potom umutitE belanca sa šećerom, pa dodaJTE žumanca i ulje i sve umutite. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjediniti. Smesu staviti u pleh i peći oko 25 minuta. Kada se kolač ispekao, izvadite ga iz pleha, okrenite naopako i izbockajte viljuškom.
Sada prelazimo na pravljenje preliva: pomešajte mleko i 500 ml slatke pavlake i polako preliti topao kolač. Savet je da krenete od ivica ka sredini.
Što se tiče karamel preliva, možete da ga kupite, ali ako želite da ga napravite, otopite 200 grama šećera na laganoj vatri, pa staviti 200 ml slatke pavlake.Mešajte dok se sve ne otopi, pa na kraju dodajte maslac i nastavite da mešate dok ne dobijete željenu gustinu. Kolač prvo dobro ohladite bez stavljanja karamel preliva, pa preliv dodajte tek kada se kolač sasvim ohladi.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Recept za sočne tulumbe
ti. Savršene su za posebne prilike, slave ili kada želite da obradujete goste nečim slatkim i neodoljivim. Iako priprema može delovati zahtevno, uz ovaj recept, uspeh je zagarantovan!
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: