-
Poslednjih 5 pesama
- Neverne Bebe - Dvoje
- Crvena jabuka - To Mi Radi
- Željko Samardžić - Ljubavnik
- Piloti - Tajna
- Josipa Lisac - Gde Dunav ljubi nebo
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Zapečena boranija sa pečurkama
Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.
Čia puding sa nektarinom i malinama
Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...
-
Zdravlje
Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa
Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
-
-
Putovanja
Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj
Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
-
Preporučujemo
Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.00 124.87 125.75 USD 99.90 100.61 101.31
-
Omiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
19-04-2024 | 10:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Alp Aksoy
Sastojci:
6 jaja
5 kašika šećera + 200 grama šećera
3 kašike ulja
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1,2 l mleka
700 ml slatke pavlake
30 gr maslaca
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 170 stepeni. Potom umutitE belanca sa šećerom, pa dodaJTE žumanca i ulje i sve umutite. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjediniti. Smesu staviti u pleh i peći oko 25 minuta. Kada se kolač ispekao, izvadite ga iz pleha, okrenite naopako i izbockajte viljuškom.
Sada prelazimo na pravljenje preliva: pomešajte mleko i 500 ml slatke pavlake i polako preliti topao kolač. Savet je da krenete od ivica ka sredini.
Što se tiče karamel preliva, možete da ga kupite, ali ako želite da ga napravite, otopite 200 grama šećera na laganoj vatri, pa staviti 200 ml slatke pavlake.Mešajte dok se sve ne otopi, pa na kraju dodajte maslac i nastavite da mešate dok ne dobijete željenu gustinu. Kolač prvo dobro ohladite bez stavljanja karamel preliva, pa preliv dodajte tek kada se kolač sasvim ohladi.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: