Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Zana - Sto ne znam gde si sad

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Olimpos - Čarobno antičko selo Turske

  Turska je poznata godinama unazad po luksuznim hotelima, koji nude savršen odmor za porodice i “All inclusive” uslugu. Međutim mnogi nisu ni danas upoznati sa raznovrsnim sadržajima koje nudi ova fenomenalna zemlja, a koji se po mnogo čemu razlikuju od hotelskog smeštaja.
  20-02-2024 | 11:24 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: youtube printscreen

   

  U samom srcu turske obale Mediterana, na samo sat vremena vožnje od Antalije, skriveno među bujnim šumama i fascinantnim planinama, nalazi se antičko selo Olimpos. Ovo čarobno mesto odiše bogatom istorijom, prirodnim lepotama i jedinstvenom atmosferom koja privlači posetioce koji žele da dožive autentično iskustvo.

   

  Olimpos je starogrčko naselje koje je datira još iz 2. veka pre nove ere. Poznat po svojoj izuzetnoj lepoti, Olimpos je bio centar kulture, umetnosti i mitologije. Danas, ovo mesto čuva duh antičke prošlosti, pružajući posetiocima jedinstvenu priliku da zakorače u vreme bogova i heroja.


  Jedan od najupečatljivijih elemenata Olimposa su njegove ruševine, koje se šire duž obale i unutar šume. Očuvani ostaci antičkih hramova, bazilika, pozorišta i termalnih kupatila svedoče o prošlim vekovima i životu koji se odvijao na ovom mestu. Posetioci imaju priliku da na putu do plaže istraže misteriozne hodnike, penju se stepenicama antičkih amfiteatara i osete prisustvo drevne civilizacije.


  Osim arheoloških čuda, Olimpos je dom neobične prirodne lepote. Plaže sa belim peskom i tirkiznim morem pružaju idiličan ambijent za opuštanje i uživanje u suncu. Nekoliko metara od obale, šumske staze vode do skrivenih vodopada i čarobnih pećina, dodajući avanturistički duh posetiocima koji žele da ućivaju u fascinantnom pejzažu. Imajte u vidu da je ova plaža jedinstvena i po tome što su ležaljke zabranjene, kako bi se sačuvale kornjače koje polažu jaja.

   

  Olimpos je dakle poznat po svojoj bioraznolikosti, a šuma koja ga okružuje dom je mnogim retkim vrstama ptica i biljaka. Rezervat prirode u okolini sela pruža izvanredne prilike za pešačenje i posmatranje divljih životinja, stvarajući savršen spoj prirodne lepote i kulturne baštine.

   

  Za posetioce koji žele da dožive autentično iskustvo, Olimpos nudi tradicionalni smeštaj u drvenim bungalovima ili kućama sagrađenim u starom grčkom stilu, a posebno su interesantne kućice na drvetu. Smeštaj je izuzetno povoljan, kao i hrana, koja je autentična i spremljena na baš “domaćinski “ način.


  Selo je okruženo i brojnim kafićima koji u sezoni rade do kasno u noć, pa je ovo mesto raj za mlade. Možete potpuno da se osamite i provodite dane uz dobru knjigu i hranu, uživajući u lepotama prirode, a možete da birate i aktivniji odmor koji podrazumeva noćne izlaske. Dobra stvar je da vam za ovo neće biti potreban prevoz jer selo ima sve što vam je potrebno.

   

  Posetom ovom čarobnom mestu, svako će pronaći nešto što će ga inspirisati i ostaviti neizbrisiv trag u sećanju.

   

  Tagovi: olimpus
 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: