Okusite specijalitete Ade Bojane u Beogradu

Dani Ade Bojane, jedinstven festival vrhunskih gastronomskih specijaliteta, trajaće do 13. decembra, a ljubitelje morskih plodova i mediteranske kuhinje očekuje pravi raj za čula.

25-11-2015

|

13:22

|

Autor / Izvor: Naxi media

Ada Bojana najpoznatiji je prirodni dragulj Jadrana. Sa dve strane okružena je rekom Bojanom, dok je sa treće zapljuskuje najčistija morska voda. Zahvaljujući svom od civilizacije izolovanom položaju i jedinstvenom prirodnom ekosistemu, Ada Bojana nije samo omiljeno odredište turista željnih privatnosti, već i pravi raj za sve one koji cene kvalitetnu rečnu i morsku ribu.

Nadaleko poznata ponuda njenih restorana, sada je zahvaljujući manifestaciji "Dani Ade Bojane2 dostupna i Beograđanima. Ovaj festival izvornih specijaliteta od autohtone rečne i morske ribe organizuje renomirani restoran "Sent Andrea" iz Zemuna uz gostovanje čuvenog restorana "Ćićkova čarda" sa Ade Bojane.

Tokom ovog jedinstvenog festivala sa zemunske obale Dunava širiće se morska atmosfera, a goste će grejati čuvena riblja čorba napravljena po dobro čuvanom receptu kulinarskih majstora sa Ade Bojane.

Svakog dana na trpezu restorana "Sent Andrea" stizaće i sveži ulovi lokalnih ribara sa ušća ove reke u jadransko more, koje će na tradicionalan način pripremati šefovi kuhinje ovog restorana i njihove kolege iz "Ćićkove čarde".