Slušate: Dodir noći

Pesma: Hari Mata Hari - Reci sreco

Dodir noći
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Održani jubilarni 20. Radio-dani RAB-a

  Udruženje RAB Srbija organizovalo je, protekla dva dana, jubilarne 20. Radio-dane, koji su ujedno bili i drugi onlajn susreti.
  26-11-2020 | 13:25 | Autor/Izvor: RAB Srbija

  Foto: Bigstockphoto/ Ksander

   

  Udruženje RAB Srbija organizovalo je, protekla dva dana, jubilarne 20. Radio-dane, koji su ujedno bili i drugi onlajn susreti za članice ovog medijskog udruženja koje okuplja 157 radio-stanica iz svih krajeva zemlje.

  I ovom prilikom učestvovali su eminentni stručnjaci iz Amerike, Holandije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije i oni su govorili o tome kako radio-industrija da opstane u doba korone, odnosno, koji su najveći izazovi u predsojećem periodu, kako prevazići marketinške probleme, a čuli su se i dobri primeri iz prakse.


  (Foto: RAB Srbija PR)

  Pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović istakla je otvarajući Radio-dane da je RAB Srbija organizacija koja je od samog osnivanja posvećena poboljšanju položaja radija i postavljanju standarda za radijske poslenike.


  (Na fotografiji Slavica Trifunović, foto: RAB Srbija PR)

  - Radio i dalje veoma važan medij, lako shvatljiv i svuda pristupačan, a koji postoji već 100 godina i za sve to vreme se razvija i prilagođava, što pokazuje veliki broj internet podkasta koji danas postoje. Takođe, moramo da napravimo korak dalje u traženju rešenja za izazove koji predstoje. Pandemija je pokazala da radio nije prevaziđen medij masovne komunikacije i pokazalo se da je i u ovo vreme bio glavni izvor informacija zbog njegove brzine – izjavila je Trifunovićeva.  (Na fotografiji Milan Todorović, foto: RAB Srbija PR)

  Generalni sekretar Regulatornog tela za elektronske medije Milan Todorović podsetio je na ulogu radija u ovim vremenima izazova i nedaća:

  - Radio pomaže tako što u vreme kada je neophodna fizička distanca ne dozvoljava da se napravi i distanca u emotivnom smislu. Radio informiše i zabavlja i u ovoj godini je imao veoma značajnu ulogu, sličnu onoj koju imaju lekari jer doprinosi mentalnom zdravlju slušalaca.


  (Na fotografiji Maja Rakovic, foto: Naxi media promo, Andreja Damnjanović)

  Predsednica RAB Srbija Maja Rakovic je istakla da je onlajn okupljanje radijskih profesionalaca još jedna prilika da se nauči kako da se formatizuje radio i prilagodi aktuelnoj situaciji, a s ciljem da radio bude još bolji. Podsetila je da je RAB Srbija u aprilu organizovala prve onlajn Radio-dane na svetu, zbog čega je udruženje dobilo brojne pohvale od međunarodnih organizacija, poput  Radiodays Europe.  (Foto: RAB Srbija PR)

   

  Na ovim 20. Radio-danima RAB Srbija koji su održani 24. i 25. novembra, predavači su bili:

  Rich McClear, radijski ekspert i dugogodišnji direktor IREX Serbia (SAD);

  Bud Stiker, marketing stučnjak i konsultant (SAD);

  Ivo Samplonius, PodWorkz, Podcast Producties (Holandija);

  Prof. dr Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku Srbije;

  Tamara Mikuš, nekadašnja muzička urednica Class FM Budimpešta, sada programska direktorka Slager FM Budimpešta (Mađarska);

  Silvija Londero Šimleša, direktorka i gl. i odg. urednica Media Servis Global (Hrvatska);

  Adnan Osmanagić, vlasnik i direktor RSG radija (BiH);

  Gjorgi Savev, vlasnik i direktor City radija (Makedonija);

  Orhan Hodžić, vlasnik i direktor Elmag radija (Crna Gora);

  Tomislav Jakobović, konsultant, Brand Media Consulting (Hrvatska);

  Goranka Jednak Maksimović, Radiodays Europe (Srbija);

  Nikola Kovačević, direktor NAXI Media Mix (Beograd);

  Ferenc Berček, član Saveta RAB Srbija;

  Nevena Azinović, kreativni direktor NAXI radija Beograd;

  Ivana Stanković, marketing menadžer NAXI radija Beograd ;

  Željka Dimić, direktor marketinga NAXI radija Beograd;

  Aleksandra Milutinović, hitmejker (Srbija);

  Klaudija Čular, Croatia Records;

  Nikola Jovanović, Kontra Records;

  Lukijan Ivanović, muzičar (Srbija) i

  Marko Spalević, PR menadžer NAXI radija, Beograd.

   

  Za muzičke pauze bili su zaduženi: pevačica Nevena Božović, muzičar Oliver Katić, bendovi "Boemi" i "Osvajači".


  Radio–dani RAB Srbija zatvoreni su Skupštinom RAB-a na kojoj su dogovoreni dalji planovi organizacije, a čula se i želja svih da se na proleće 21. Radio-dani održe na Zlatiboru.

   

 • Pročitajte i...
  Najveća digitalna konferencija u regionu: Uručena nagrada za najbolju kampanju na radiju

  Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima – DIGITAL 2023 ove godine održana je 14 septembra 2023. godine u hotelu Hyatt u Beogradu.

   Žiri odabrao dobitnike nagrade VRABAC 2023 Žiri odabrao dobitnike nagrade VRABAC 2023

  Udruženje radio-stanica RAB Srbija organizovalo je po dvanaesti put izbor za najbolje radijske reklame i džinglove VRABAC. Reč je o jedinom priznanju tog tipa koje se dodeljuje u našoj zemlji.

  Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju

  Danas, 24. aprila, slušaoci Naxi radija u 14:30h čuće novu pesmu Ane Stanić "Krila" sa kojom se predstavila na "Beogradskom proleću" i osvojila specijalnu nagradu Naxi radija.

  Tijana Bogićević pobednica Beogradskog proleća Tijana Bogićević pobednica Beogradskog proleća

  U subotu, 22. aprila održano je Beogradsko proleće, prestižni muzički festival, koji se od prošle godine ponovo održava nastavljajući njegovu dugu tradiciju. Publika je odlučila da prvo mesto pripadne Tijani Bogićević i pesmi Krila od dima, drugo mesto osvojio je Adi Šoše sa pesmom Pusto ostrvo, dok je treće mesto pripalo Isaku Šabanoviću i pesmi Svakoj sam po nešto dao.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: