Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Oktobar 1864 - Nadji me

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Održani 21. Radio dani RAB SRBIJA

  Posle više od godinu dana pauze i dva online izdanja Radio dana, članice RAB SRBIJA ponovo su se okupile na Zlatiboru u hotelu Mona na 21. Radio danima, koji su trajali od 4-6. jula.
  07-07-2021 | 13:43 | Autor/Izvor: Naxi media-RAB Srbija- Radio dani PR

  Foto: RAB Srbija - Radio dani promo

   

  Ovog puta u manjem broju i poštujući sve epidemiološke mere radio stanice članice RAB SRBIJA i gosti iz regiona i relevantnih institucija razmenili su iskustva koja nam je prošla godina donela, učili na predavanjima i družili se uz neformalne razgovore.

  Radio dane je otvorila predsednica RAB SRBIJA, Maja Rakovic koja je pozdravila sve učesnike i izrazila sreću i uzbuđenje što smo se ponovo okupili i rekla da se nada da su online okupljanja preko aplikacije Zoom za nama i da ćemo od sada sve uspehe slaviti zajedno i kao i do sada okupljati se na Radio danima dva puta godišnje.


  (Foto: RAB Srbija - Radio dani promo)

  Maja Rakovic je podsetila na sve uspehe RAB SRBIJA u poslednjih godinu dana, istakla da Udruženje ima svoje predstavnike u Radnoj grupi za praćenje sprovođenja Akcionog plana za primenu Medijske strategije za period 2020-2025., u Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara i u Radnoj grupi za izradu radne verzije Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju, što pokazuje da je RAB SRBIJA poštovano i uvaženo Udruženje čiji se glas čuje. Takođe, podsetila je prisutne da će nagrade V(RAB)AC za najbolje radijske reklame i džinglove ove godine biti dodeljene po deseti put, a da je od prošle godine uvedena i nagrada Radijski prijatelj godine. Dodela ove nagrade organizovana je online krajem prošle godine, a Maja Rakovic je ovom prilikom nagradu i uručila prvom dobitniku – Milošu Rajkoviću, medijskom stručnjaku, novinaru i piscu.


  (Foto: RAB Srbija - Radio dani promo)

  Maja Rakovic je pozdravila sve goste koji su prisustvovali Radio danima, među kojima su bili predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, REM-a, Privredne komore Srbije, RATEL-a, Radiodays Europe, Udruženja za tržišne komunikacije, kao i kolege iz drugih udruženja. Na kraju je podsetila sve da se radio stanice članice RAB SRBIJA i dalje drže principa da se drže zajedno jer su tako jače i lakše odolevaju svim izazovima i otvorila Radio dane uz poruku RADIO JE PRIJATELJ.

  Nakon otvaranja usledio je panel „Iskustva iz vremena pandemije – pravci razvoja nakon krize“ na kojem su učestvovali Tamara Mikuš (programska direktorka Šlager FM radija iz Budimpešte), Aleksandra Bakić Vujović (vd direktorka LjE Radio Andrijevica iz Crne Gore), Nataša Raketić (odgovorni urednik jutarnjeg programa Radio Beograd 1), Nikola Kovačević (direktor NAXI Media Mix iz Beograda), Vladimir Vučinić (CEO Radio Signal iz Novog Sada) i Predrag Filipović (vlasnik i glavni i odgovorni urednik IFM radija iz Topole).  (Foto: RAB Srbija - Radio dani promo)

  Drugog dana Radio dana o Savremenim digitalnim platformama, njihovim mogućnostima i prednostima govorili su Zorana Bojičić (direktorka Sektora tehnike Radio Beograda), Graham Dixon (medijski stručnjak, nekadašnji direktor Euroradija i glavni urednik BBC Radio 3) i Lawrence Galkoff (direktor Radio Player-a iz Velike Britanije).  (Foto: RAB Srbija - Radio dani promo)  (Foto: RAB Srbija - Radio dani promo)


  Nakon toga, mr Goran Peković (redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu) održao je veoma zanimljivu prezentaciju na temu „Trijumf tradicionalnh medija u digitalnom dobu“, nakon čega su Nikola Kovačević (NAXI Media Mix) i Mirjana Marčeta (RATEL) govorili o Tehničkom usklađivanju radio stanica sa aktuelnim propisima.


  (Foto: RAB Srbija - Radio dani promo)


  Radionica koja je izazvala veliko interesovanje bila je na temu „Kako napraviti dobar projekat“, a držala ju je Dragica Blagojević (savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja). Bila je to prilika da kroz rad, razgovor i konkretne primere (i dobre i loše) radio stanice prošire svojeznanje na temu pisanja projekata i uvide koje su najčešće greške koje prave. Radionica je trajala dva dana.  (Foto: RAB Srbija - Radio dani promo)

  Poslednjeg dana Ivan Zeljkovic (radijski i TV voditelj i radijski stručnjak) potrudio se da kroz prezentaciju „Promena / Životni (ne)uspeh“ svima pruži dozu optimizma kroz razgovor o tome kako i posle teških situacija, kao što je za sve bila prethodna godina, stvari mogu da se preokrenu i da uvek postoji nešto što možemo da učinimo i promenimo.  (Foto: RAB Srbija - Radio dani promo)

  Večeri su bile rezervisane za druženje uz muziku. Sa nama su bili Oliver Katić Trio i kao i uvek bend Boemi.

  Kao i uvek, Radio dani su završeni Skupštinom na kojoj se razgovaralo o svemu onome što je iza nas, kao i planovima Udruženja za budućnost. 21. Radio dani RAB SRBIJA zatvoreni su uz zaključak da je to još jedan veliki uspeh i uz nadu da ćemo se ponovo okupiti u oktobru.

  Više fotografija sa održanih Radio dana možete videti na oficijalnoj Facebook stranici RAB Srbija, kao i njihovom oficijalnom sajtu. 

 • Pročitajte i...
  Dodeljene nagrade V(RAB)AC 2023 Dodeljene nagrade V(RAB)AC 2023

  Svečana dodela nagrada VRABAC 2023 upriličena je u četvrtak, 12. oktobra u IN Hotelu u Beogradu, u organizaciji Udruženje radio-stanica RAB SRBIJA.

  Maja Rakovic Važno priznanje za RAB Srbija: Maja Rakovic nagrađena na konferenciji u Čačku

  U susret Međunarodnom danu žena sa sela u Čačku, gradu koji je 2023. prvi poneo titulu Prestonica kulture Srbije, vlasnici Naxi radija i predsednici RAB Srbija Maji Rakovic uručeno je priznanje za medijsku podršku u okviru projekta za Unapređenje položaja žena i devojčica u ruralnim oblastima.

  Najveća digitalna konferencija u regionu: Uručena nagrada za najbolju kampanju na radiju

  Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima – DIGITAL 2023 ove godine održana je 14 septembra 2023. godine u hotelu Hyatt u Beogradu.

   Žiri odabrao dobitnike nagrade VRABAC 2023 Žiri odabrao dobitnike nagrade VRABAC 2023

  Udruženje radio-stanica RAB Srbija organizovalo je po dvanaesti put izbor za najbolje radijske reklame i džinglove VRABAC. Reč je o jedinom priznanju tog tipa koje se dodeljuje u našoj zemlji.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: