Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Josipa Lisac - Gde Dunav ljubi nebo

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Josipa Lisac - Gde Dunav ljubi nebo
  2. Neno Belan - Rijeka snova
  3. Vlado Georgiev - Zbogom ljubavi
  4. Bijelo dugme - Bitanga I Princeza
  5. Nina Badrić - Dani I Godine
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Mia Begović - Sreda - Mojih 50
  2. 28. maj - 1 - Dodir noći
  3. 28. maj - 2 - Dodir noći
  4. 28. maj - 3 - Dodir noći
  5. Mia Begović - Utorak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Zdrav obrok: Supa od paradajza Zdrav obrok: Supa od paradajza

  Tokom toplih dana ovo jelo će vas okrepiti i doneti dodatnu energiju.

  Krem torta sa bananama i malinama Krem torta sa bananama i malinama

  Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...

 • Zdravlje
  Koliko su banane zdrave i kako utiču na naše raspoloženje? Koliko su banane zdrave i kako utiču na naše raspoloženje?

  Banane su neverovatno zdrave, praktične, ukusne i skoro svako ih ima u svojoj kuhinji, a to je dobro jer su odličan izbor za sve koji žele da se zdravo hrane. Međutim, mnogi ljudi bacaju banane u smeće kada se na njima pojave smeđe mrlje, a to je pogrešno.

  Sezona borovnica: Pretpostavka je da je ovo najzdravije voće Sezona borovnica: Pretpostavka je da je ovo najzdravije voće

  Izuzetno su ukusne, pa su sastavni deo različitih kolača, a često se preporučuju i kao dodatak ovsenoj kaši. Pored toga što su izuzetnog ukusa, borovnice su verovatno najzdravije voće koje možete da konzumirate.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Putovanja
  Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se oslobodite Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se oslobodite

  Najverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.

  Lista Lista "najspokojnijih destinacija" koje možete da posetite

  Britanska osiguravajuća kuća MoneySuperMarket formirala je listu najmirnijih gradova na svetu tako što je kreirala "indeks mira" za otkrivanje destinacija sa najviše i najmanje opuštajućih mesta.

 • Preporučujemo
  Sjajan način da se rešite neugodnog mirisa luka dok kuvate Sjajan način da se rešite neugodnog mirisa luka dok kuvate

  Luk je neizostavan sastojak gotovo svakog kuvanog jela. Njegova specifična aroma zapravo i daje ukus mnogim jelima, ali svi znamo da miris ovog povrća baš i nije preterano ugodan i to je upravo ono što mnoge ljude odvraća od kuvanja.

  Uz pomoć neočekivanog sastojka oribajte šporet Uz pomoć neočekivanog sastojka oribajte šporet

  Jedan sastojak može da vam pomogne da oribate šporet, a iznenadićete se kada vam kažemo da nije u pitanju ni soda bikarbona, ni sirće.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.29 117.11 117.93
  CHF 117.95 118.79 119.62
  USD 107.70 108.46 109.22
 • Povezani članci
 • Održan WOMEN'S CEO SUMMIT: Neophodna nam je veća podrška među ženama

  Juče je u Beogradu održana Women's CEO Summit konferencija koju je organizovala Color Media Communications, okupivši žene iz različitih sfera - državne uprave, diplomatskog kora, medija, kulturnih institucija i marketinških agencija.
  15-03-2024 | 12:38 | Autor/Izvor: Naxi media, Nadlanu.com

  Foto: Naxi media, Željka Dimić


  Ovo je bio izuzetno autentičan događaj koji je obilovao zanimljivim i relevantnim temama. panel na temu "Mediji i kultura" je moderirala i Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija. Prisutni su imali priliku da istraže netradicionalne modele liderstva i da bolje razumeju ulogu žena kao lidera. Takođe, konferencija je istakla kako žene donose empatiju, unapređenu saradnju, efikasniju komunikaciju i inovativna rešenja u svaki sistem. Realizacija ovog događaja bila je moguća zahvaljujući podršci Populacionog fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNFPA) i kompanija Chenot Escape One & Only Portonovi, Coca Cola Srbija, British Motors i Dahlia.

  Na otvaranju konferencije govorile su Nina Mitić, pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost i Nataša Mihailović Vacić, sekretarka za kulturu Grada Beograda. Nina Mitić, pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog rekla je da je Republika Srbija u prethodnom periodu posvećeno radila na unapređenju rodne ravnopravnosti - od donošenja Zakona o rodnoj ravnopravnosti 2021. godine i pratećih podzakonskih akata, preko davanja podsticaja za razvoj preduzetništva od strane Ministarstva privrede i Ministarstva poljoprivrede, te olakšica za kupovinu stana za majke sa detetom, do uknjižbe seoskih gazdinstava i imovine za žene koje žive u ruralnim područjima.

  - Međutim, prilike u svetu se menjaju, što utiče i na položaj žena. U novom izveštaju Svetskog ekonomskog foruma procenjuje se da se žene neće izjednačiti sa muškarcima još 131 godinu, a globalni trend unapređenja položaja žena je, po svim izveštajima, usporio. Ovaj trend nije zaobišao ni Republiku Srbiju, koja je prema izveštaju Svetskog ekonomskog foruma o stanju rodne ravnopravnosti iz 2021. godine, pala sa 19. na 23 mesto. Najbolje je rangirana kada je reč o učešću žena u političkom životu, gde zauzima 21. mesto. Međutim, po kriterijumu uključenosti ženau ekonomski život i njihovim ekonomskim šansama pala je sa 54. na 77. mesto u svetu. Napredak je u zabeležen u pristupu žena obrazovanju, i po tom kriterijumu je na 37. mestu - navela je Mitić.

  Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost istakla je da su solidarnost i podržavanje ključne u daljem uspehu žena i ovakve konferencije su dobra prilika za negovanje dobrih odnosa i dodatno umrežavanje.


  - Ženska prava su ljudska prava, odnose se i na muškarce i žene, nema tu nikakvog razdvajanja, nisu nam potrebne nove podele. Danas se žene nalaze na različitim pozicijama, u različitim domenima ali to još uvek nije dovoljno. I dalje treba da radimo na još boljem poslovnom okruženju koje će otklanjati patrijarhalne mehanizme - istakla je Janković.

  Nataša Mihailović Vacić, sekretarka za kulturu Grada Beograda rekla je da za dalje unapređenje položaja žena u oblasti kulture, kada govorimo o strateškim dokumentima, veoma je važno donošenje Strategije kulturnog razvoja, na osnovu koje moraju da se naslanjaju kulture politike državne uprave i lokalnih samouprava. Nama ta nova strategija nedostaje i nju vidim kao mesto na kome se posebno može započeti sa odgovaranjem na potreba žena u kulturi koje proizilaze iz neravnopravnosti.

  - U toku je donošenje Akcionog plana za primenu nove Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije. S obzirom da su žene ovim strateškim dokumentom prepoznate kao osetljiva društvena grupa, možda bi i sam grad trebalo da se uključi u kreiranje ovako važnog dokumenta - dodala je sekretarka Mihailović Vacić.

  Women's Voice in Diplomacy (Glas žena u diplomatiji) je prvi panel u kome su učestvovali Džon Kenedi Mosoti, direktor Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) za Srbiju koji je na početku imao vrlo zanimljivo izlaganje na temu Policies to Progress: Expanding Family Friendly Workplaces and Combating Technology Facilitated Gender-Based Violence (Politike za napredak: veći broj radnih mesta kojima je porodica u fokusu i borba protiv digitalnog rodno zasnovanog nasilja) a nakon toga u panelu su mu se pridružile Milana Rikanović, direktorka UN Women u Srbiji, Plamena Halačeva, zamenica šefa EU Delegacije u Srbiji, Monika Podsklanova Šuhajdova, zamenica ambasadora, ambasada Slovačke u Srbiji i Silvia Davidou, ambasadorka Rumunije u Srbiji. Moderirala je Aleksandra Joksimović, direktorka Centra za spoljnu politiku i bivša ambasadorka Srbije u Londonu.

  - Dok težimo postizanju pune rodne ravnopravnosti, od vitalnog je značaja da promovišemo kritična pitanja kao što su politike prilagođene porodici i rodno zasnovano nasilje uz pomoć tehnologije. Zabrinjava činjenica da se 78% mladih devojaka u Srbiji oseća nesigurno u digitalnim prostorima uprkos tome što provode značajno vreme onlajn, i to ističe hitnu potrebu za stvaranjem bezbednijih digitalnih prostora, o čemu upravo govorimo u „bodyright“ kampanji - kaže Džon Kenedi Mosoti, direktor UNFPA za Srbiju.


  Gošća iz Izraela, Michal Lebenthal Andreson, suosnivač izraelskog fem-tech startapa Impact51 i kompanije Think Creative je kao istaknuti predavač govorila o snazi promene i kako postati baš ta promena koju tražimo. Inspirisala nas je da ne odustajemo od svojih ciljeva ma koliko oni delovali teško izvodljivi.

  - Dok težimo postizanju pune rodne ravnopravnosti, od vitalnog je značaja da promovišemo kritična pitanja kao što su politike prilagođene porodici i rodno zasnovano nasilje uz pomoć tehnologije. Zabrinjava činjenica da se 78% mladih devojaka u Srbiji oseća nesigurno u digitalnim prostorima uprkos tome što provode značajno vreme onlajn, i to ističe hitnu potrebu za stvaranjem bezbednijih digitalnih prostora, o čemu upravo govorimo u „bodyright“ kampanji - kaže Džon Kenedi Mosoti, direktor UNFPA za Srbiju.

  Gošća iz Izraela, Michal Lebenthal Andreson, suosnivač izraelskog fem-tech startapa Impact51 i kompanije Think Creative je kao istaknuti predavač govorila o snazi promene i kako postati baš ta promena koju tražimo. Inspirisala nas je da ne odustajemo od svojih ciljeva ma koliko oni delovali teško izvodljivi.

  CHENOT ESPACE, One&Only Portonovi su kao studiju slučaja predstavile predstavnice ove kompanije Leonarda Dragić i Najda Đorđević.


  Čak i lavicama koje odlučne osvajaju svet treba predah i reset. Chenot Espace nudi preobražavajuće iskustvo, optimizujući vaše fizičke i mentalne sposobnosti putem detoksikacije i resetovanja tela i uma. Ovo putovanje do blagostanja omogućeno je na osnovu principa poznatog Chenot Metoda, praktičnog okvira koji kombinuje najnovija naučna dostignuća zapadne medicine i dijagnostike sa najboljim metodama kineskog i alternativnog lečenja.


  CEO Talks: Communication (Razgovori direktorki o komunikacijama) je panel gde su o komunikacijama inspirativno govorile Milica Bajković, Forward, PR & Communications Agency, Danijela Popović Jurić, Red Communications, Sandra Radujko, New Media Team i Ivana Laković, Luxury Integrated. Moderatorka je bila Milica Đokić, Journal.rs.

  CEO Talks: Media & Culture (Razgovori direktorki o medijima i kulturi) kao poslednji panel je moderirala Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija, a sa njom su razgovarale Manja Grčić, K1, Majo Public, Tijana Palkovljević, Galerija Matice srpske, Jelena Medaković, Muzej grada Beograda, Ivana Bašičević Antić, Muzej naivne i marginalne umetnosti, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina "Lepota i zdravlje" i Duška Jovanić, Diplomacy & Commerce magazin.


  Zašto je važan ovaj događaj?

  Zato što se žene na najvišim pozicijama u svetu diplomatije, biznisa, kulture i medija moraju umrežavati i praviti sistem podrške za mlade dame koje tek kreću njihovim stopama i potrebna im je sva podrška da još više i bolje menjaju ovaj svet i jačaju poziciju žena u svim sferama. Upravo izgrađivanjem smislenih odnosa i uz malo sreće svi mi možemo kreirati profesionalne, lične i humane živote koje želimo.

  Galerija
 • Pročitajte i...
  Knjižara Noć knjige od 7. do 9. juna: Čitanje je avantura koja nikada ne prestaje!

  Omiljena manifestacija svih koji vole knjigu i čitanje, jubilarna 30. Noć knjige održaće se od 7. do 9. juna 2024. godine u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

  Naxi zvezda 2024 Dodela Naxi Zvezda 2024: Najpoznatija imena domaće pop muzike, glamur i sjaj

  Tradicionalna dodela prestižnih radijskih nagrada Naxi Zvezda održana je sinoć u Pozorištu na Terazijama, a među nagrađenima su se našle najveće zvezde domaće pop muzike.

  Jelena Gavrilovic Jelena Gavrilović oduševila publiku na Terazijama

  Naša čuvena glumica Jelena Gavrilović oduševila je publiku u Beogradu, kada se pridružila ansamblu Pozorišta na Terazijama, u dve predstave “Veče mjuzikla na Terazijama” – 25. i 26. maja 2024.

  TAS Održano "Druženje sa šampionima" u tekvondo klubu "Galeb"

  Sa ciljem da najave mesec dana besplatnog treniranja za sve mališane koji žele da se bave tekvondoom, članovi kluba "Galeb" uspešno su održali "Druženje sa šampionima" koje je privuklo veliki broj dece i njihovih roditelja.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: