Nutela Princes krofne

Ukusan desert neće vam oduzeti puno vremena u pripremi.

04-06-2015

|

10:02

Ukusan desert neće vam oduzeti puno vremena u pripremi.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:23.1.2014. - 12:50:00

Nutela Princes krofne
(Foto:tortelina)

Sastojci:
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- prstohvat soli
- 3 kašičice šećera
- 150 g brašna
- 4 srednja ili 5 manjih jaja
Fil:
- 1 l mleka
- 180 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike gustina
- 100 g Nutelle/eurokrema
- 1 šlag
- 100 ml vode ili mleka

Priprema: Za fil razmutiti prašak za puding, šećer i gustin u malo mleka. Ostatak mleka staviti na vatru da prokuva. U provrelo mleko sipati smesu od pudinga i skuvati krem. Skinuti sa vatre, dodati Nutellu, izmešati da se istopi u toplom kremu a zatim površinu fila prekriti komadićem plastične folije i ostaviti da se ohladi. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dva velika pleha obložiti papirom za pečenje. Za krofne izmešati u šerpici vodu, ulje, so i šećer a zatim staviti na vatru da prokuva. Kad provri skinuti sa vatre i varjačom umešati brašno. Ostaviti smesu da se prohladi minut, dva a zatim varjačom ili mikserom umešati jedno po jedno jaje. Prebaciti testo u kesu za ukrašavanje torti ili špric pa na papiru u plehu istiskati malene gomilice testa. Peći, u zagrejanoj rerni, oko 25 minuta. Ne otvarati rernu! Ostaviti da se ohlade a zatim svaku preseći na dva dela. Završiti fil, umutiti šlag sa mlekom ili vodom a zatim izmiksati i krem sa nutellom. Izmešati krem sa umućenim šlagom i miksati dok se smese ne povežu. Prebaciti fil u poslastičarku kesu/špric za ukrašavanje i nafilovati donji deo krofnica. Poklopiti svaku krofnicu gornjim delom (kapicom), posuti šećerom u prahu i poslužiti.