-
Poslednjih 5 pesama
- Denis & Denis - U ritmu me okreni
- Van Gogh - Lud I Sam
- Boris Novković - Dok svira radio
- Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek
- Elektricni Orgazam - Igra R'n'R cela Jugoslavija
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoOslić u paradajz sosu
Neobična priprema svima poznate ribe možda će vam postati omiljena nakon što isprobate ovaj recept.
Neodoljiva španska pita!Španska pita je brz i jednostavan obrok. Izdašna JE i sočna, zbog čega je mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru.
-
ZdravljePanika ili anksioznost? Ovo su ključne razlike
„Napad anksioznosti“ nije formalni medicinski izraz, ali ga neki koriste da opišu emocionalnu i fizičku reakciju na specifične stresne situacije. S druge strane, napadi panike su epizode intenzivnog straha koje prate izraženi kognitivni, emocionalni i fizički simptomi.
Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.
-
PutovanjaDeset najboljih stvari koje morate da doživite u Beču
Beč, ili „Wien“ na nemačkom, prestonica je Austrije, bogata kulturom, impresivnom baroknom arhitekturom i svetski poznatom muzičkom baštinom koju su stvarali velikani poput Mocarta i Betovena. Otkrijte kako lokalci preporučuju da istražite ovaj grad, spoj tradicije i savremenosti.
Lista najpotcenjenijih destinacija u Evropi za 2025. godinuMagazin TimeOut kreirao je listu najpotcenjenijih destinacija u Evropi za 2025. godinu. Ova lista je namenjena onima koji žele da zaobiđu najpoznatije i najposećenije turističke destinacije Evrope.
-
PreporučujemoNe bacajte koru od jabuke: Evo za šta sve možete da je iskoristite
Kora od jabuke može da vam bude izuzetno korisna, iako vam to verovatno nikada nije palo na pamet.. Setite se ovog teksta sledeći put kada rešite da je odstranite…
Želite da vam odeća miriše dugo nakon pranja? Evo kako da to postignetePostoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće tokom dužeg perioda, bez potrebe za čestim pranjem ili korišćenjem skupih osveživača. Bilo da se radi o svakodnevnoj garderobi ili odeći koju retko nosite, ovi praktični saveti pomoći će vam da vaša omiljena odeća uvek bude prijatna na dodir i mirisna kao da je tek oprana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.14 116.96 117.77 CHF 124.33 125.21 126.08 USD 110.97 111.75 112.53
-
Nugat torta
Donosimo vam recept za tortu koja je sigurno favorit na dečijim rođendanima.
08-02-2024 | 11:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, OlyaSolodenko
Sastojci:Kore:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 100 ml ulja
Za prelivanje 300 ml mleka
Fil:
- 600ml mleka
- 120 g gustina
- 200 g šećera
- 150 g čokolade
- 100 g mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika
- 100 g lešnik napolitanki
- 250 g maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g nutele ili bilo kojeg nugat (tamnog) dela eurokremaPriprema:
Prvo napravite fil i sačekajte da se ohladi. Pomešajte gustin i šećer, pa nalijte malo hladnog mleka, a ostatak ostavite da provri. Izmešajte gustin i šećer s mlekom, pa zakuvajte u kipuće mleko. Mešajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre, dodajte čokoladu,.pa mešajte dok se ne otopi. Prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.
Dok se fil hladi napravite kore. Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Ulupajte belanca penasto, postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrstu penu. Dodajte zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu. Na kraju je potrebno dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti.
Obložite okrugli pleh od 26 cm papirom za pečenje, pa istresite masu za koru i stavite da se peče između 20 i 25 minuta, zavisno od rerne. Postupak ponovite još jednom.
Ohladite kore i vodoravno ih presecite tako da se dobiju 4.Ulupajte maslac i slatku pavlaku i mikserom razbijte ohlađen fil. Dodajte filu pola maslaca, pa umutite, zatim dodajte i drugu polovinu, pa umutite. Masi dodati i slatku pavlaku i mutiti, a zatim isto uraditi i sa eurokremom. Na kraju dodajte lešnik i samlevene napolitanke i sve promešajte.
Obruč postavite na tacnu, pa prvu koru poprskajte mlekom i nanesite trećinu fila. Tako radite do kraja.PRIJATNO!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: