Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
    2. Indexi - Sve ove godine
    3. Van Gogh - Neko te ima nocas
    4. MVP - Celu noć i celi dan
    5. Novi Fosili - Za dobra stara vremena
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miloš Nadaždin - Petak - Mojih 50
    2. 25. jul - 1 - Dodir noći
    3. 25. jul - 2 - Dodir noći
    4. 25. jul - 3 - Dodir noći
    5. Miloš Nadaždin - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čorba sa piletinom i pečurkama Čorba sa piletinom i pečurkama

    Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

    Fantastični lešnik mafini! Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja

    Bledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci! Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!

    Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.

    Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči! Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!

    Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.

  • Preporučujemo
    Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno

    Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.

    Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča

    Mrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.25 117.07 117.89
    CHF 121.46 122.32 123.17
    USD 107.04 107.79 108.54
  • Povezani članci
  • Nugat torta

    Donosimo vam recept za tortu koja je sigurno favorit na dečijim rođendanima.




    08-02-2024 | 11:47 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, OlyaSolodenko


    Sastojci:


    Kore:


    - 5 jaja
    - 5 kašika šećera
    - 3 kašike brašna
    - 2 kašike kakaa
    - 100 ml ulja
     Za prelivanje 300 ml mleka


    Fil:


    - 600ml mleka
    - 120 g gustina
    - 200 g šećera
    - 150 g čokolade
    - 100 g mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika
    - 100 g lešnik napolitanki
    - 250 g maslaca
    - 200 ml slatke pavlake
    - 300 g nutele ili bilo kojeg nugat (tamnog) dela eurokrema

     

    Priprema:

     

    Prvo napravite fil i sačekajte da se ohladi. Pomešajte gustin i šećer, pa nalijte malo hladnog mleka, a ostatak ostavite da provri. Izmešajte gustin i šećer s mlekom, pa zakuvajte u kipuće mleko. Mešajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre, dodajte čokoladu,.pa mešajte dok se ne otopi. Prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.


    Dok se fil hladi napravite kore. Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Ulupajte belanca penasto, postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrstu penu. Dodajte zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu. Na kraju je potrebno dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti.


    Obložite okrugli pleh od 26 cm papirom za pečenje, pa istresite masu za koru i stavite da se peče između 20 i 25 minuta, zavisno od rerne. Postupak ponovite još jednom.


    Ohladite kore i vodoravno ih presecite tako da se dobiju 4.

    Ulupajte maslac i slatku pavlaku i mikserom razbijte ohlađen fil. Dodajte filu pola maslaca, pa umutite, zatim dodajte i  drugu polovinu, pa umutite. Masi dodati i slatku pavlaku i mutiti, a zatim isto uraditi i sa eurokremom. Na kraju dodajte lešnik i samlevene napolitanke i sve promešajte.



    Obruč postavite na tacnu, pa prvu koru poprskajte mlekom i nanesite trećinu fila. Tako radite do kraja.


    PRIJATNO!

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: