-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Tu noć kad si se udavala
- Knez - Pobjedila si ti
- Magazin - Opijum
- Film - Doći ću ti u snovima
- Vlado Georgiev - Lagala si me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Nikada ne čuvajte mleko u vratima frižidera!
Mleko je na listi osnovnih namirnica u većini domaćinstava, pa je mnogima nezamislivo da ostanu bez istog. Iako ga uglavnom svi čuvamo na polici u vratima frižidera, ovo ipak nije najbolje rešenje.
06-11-2024 | 10:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, VaLiza14
Postoji poseban razlog zbog kojeg nikako ne bi trebalo da držite mleko na ovom mestu. Naime, temperatura u vratima je nešto viša od temperature u ostatku frižidera, pa bi mleko brže moglo da se pokvari, a isto važi i za jaja.
Jennifer Shaw, ekspertkinja iz Plumbworlda, izjavila je da je ovo područje toplije od ostatka frižidera, što bi mogao da bude razlog koji utiče na skraćivanje roka trajanja ove namirnice.
"Pokušajte da čuvate mleko u središnjem, glavnom delu frižidera", rekla je.
Takođe je pojasnila koje namirnice možemo da čuvamo u vratima frižidera.
"Bočice u kojima stoje sosevi, gazirana pića i sokovi treba da stoje na vratima. Frižideri imaju delove koji su hladniji i topliji od drugih, što pomaže jer se različita hrana bolje čuva na različitim temperaturama", objasnila je. -
Pročitajte i...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Čizkejk sa limunom
Nepečeni, kremast i sa osvežavajućom notom limuna, čizkejk sa limunom savršen je za tople dane, porodična okupljanja ili onda kada nam se jede nešto slatko, ali lagano...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: