-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Zbogom ljubavi
- Marija - Pozuri, Pozuri
- Cacadou Look - Sama
- Jelena Tomašević - Radio svira za nas
- Plavi orkestar - Bolje Biti Pijan, Nego Star
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
-
Zdravlje
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.02 125.91 126.79 USD 100.36 101.07 101.77
-
Nikada ne čuvajte mleko u vratima frižidera!
Mleko je na listi osnovnih namirnica u većini domaćinstava, pa je mnogima nezamislivo da ostanu bez istog. Iako ga uglavnom svi čuvamo na polici u vratima frižidera, ovo ipak nije najbolje rešenje.
06-11-2024 | 10:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, VaLiza14
Postoji poseban razlog zbog kojeg nikako ne bi trebalo da držite mleko na ovom mestu. Naime, temperatura u vratima je nešto viša od temperature u ostatku frižidera, pa bi mleko brže moglo da se pokvari, a isto važi i za jaja.
Jennifer Shaw, ekspertkinja iz Plumbworlda, izjavila je da je ovo područje toplije od ostatka frižidera, što bi mogao da bude razlog koji utiče na skraćivanje roka trajanja ove namirnice.
"Pokušajte da čuvate mleko u središnjem, glavnom delu frižidera", rekla je.
Takođe je pojasnila koje namirnice možemo da čuvamo u vratima frižidera.
"Bočice u kojima stoje sosevi, gazirana pića i sokovi treba da stoje na vratima. Frižideri imaju delove koji su hladniji i topliji od drugih, što pomaže jer se različita hrana bolje čuva na različitim temperaturama", objasnila je. -
Pročitajte i...
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
Zašto nije pametno prosipati ulje u sudoperu?
Mnogi ljudi nakon kuvanja imaju naviku da ostatke ulja iz tiganja jednostavno prospu u sudoperu. Međutim, stručnjaci upozoravaju da je to jedna od najgorih stvari koje možete učiniti, i za svoj dom i za životnu sredinu.
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Znakovi koji otkrivaju da naši peškiri više nisu za upotrebu!
Mnogi veruju da peškiri mogu trajati decenijama, posebno zato što se redovno peru na visokim temperaturama. Ipak, bez obzira na sve trikove za produžavanje njihove upotrebe, postoje četiri jasna znaka koja pokazuju da je vreme da se oprostite od starih peškira.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: