Neutrališite zadah od belog luka

Beli luk daje jelima fantastičnu aromu, ali zadah nakon jela i nije baš najprijatniji. Evo načina kako rešiti taj problem...

01-06-2015

|

14:05

Beli luk daje jelima fantastičnu aromu, ali zadah nakon jela i nije baš najprijatniji. Evo načina kako rešiti taj problem...

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 19.3.2014. - 17:06:00

luk
(Foto: mysahana)

Lekovita svojstva belog luka i njegova fantastična aroma ponekad padnu u senku neprijatnog zadaha koji ostane nakon ukusnog obroka. Srećom, određene namirnice sadrže materije koje neutrališu nezgodnog pratioca jela sa belim lukom.

Polifenoli, koji se nalaze u biljkama, mogu biti ključni u efikasnom suzbijanju zadaha od belog luka. Ova jedinjenja deluju kao antioksidanti i razbijaju sulfide koji daju oštar miris belog luka.

Prvih pet namirnica sa liste sadrže polifenole, a efikasnost mleka dolazi iz kombinacije vode i masti koji ispiraju ostatke belog luka u ustima.

Namirnice koje su uspešni borci neprijatnog zadaha:

1. Jabuka

2. Spanać

3. Bosiljak

4. Peršun

5. Zeleni čaj

6. Mleko (punomasno ima veću efikasnost)