Neutrališite zadah od belog luka
Beli luk daje jelima fantastičnu aromu, ali zadah nakon jela i nije baš najprijatniji. Evo načina kako rešiti taj problem...
01-06-2015
|14:05
Beli luk daje jelima fantastičnu aromu, ali zadah nakon jela i nije baš najprijatniji. Evo načina kako rešiti taj problem...
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 19.3.2014. - 17:06:00
(Foto: mysahana)
Lekovita svojstva belog luka i njegova fantastična aroma ponekad padnu u senku neprijatnog zadaha koji ostane nakon ukusnog obroka. Srećom, određene namirnice sadrže materije koje neutrališu nezgodnog pratioca jela sa belim lukom.
Polifenoli, koji se nalaze u biljkama, mogu biti ključni u efikasnom suzbijanju zadaha od belog luka. Ova jedinjenja deluju kao antioksidanti i razbijaju sulfide koji daju oštar miris belog luka.
Prvih pet namirnica sa liste sadrže polifenole, a efikasnost mleka dolazi iz kombinacije vode i masti koji ispiraju ostatke belog luka u ustima.
Namirnice koje su uspešni borci neprijatnog zadaha:
1. Jabuka
2. Spanać
3. Bosiljak
4. Peršun
5. Zeleni čaj
6. Mleko (punomasno ima veću efikasnost)