Neobične knedle s mesom

Ukoliko ste knedle od krompira navikli da punite samo šljivama, mi ćemo vas upoznati sa slanom verzijom koja privlači već na prvi pogled.

03-06-2015

|

12:28

Ukoliko ste knedle od krompira navikli da punite samo šljivama, mi ćemo vas upoznati sa slanom verzijom koja privlači već na prvi pogled.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 7.8.2013. - 13:40:00

knedle
(Foto:2bpblogspot)
Sastojci:

Fil:
- 450 gr mlevene junetine
- 1 iseckan crni luk
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje, peršun, so i biber

Knedle:
- 1 kg krompira
- 200 gr brašna
- 2 jaja
- so

Priprema: U prodinstan crni i beli luk na maslinovom ulju dodajte mleveno meso. Sve krčkajte na srednjoj temperaturi, dodajte začine po ukusu, i peršun. Kada je meso gotovo, sklonite sa šporeta i ostavite sa strane da se malo ohladi. Skuvajte oguljen krompir i potom ga izgnječite. Kada se ohladi dodajte mu brašno, jaja i so, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete gustu smesu.

Rukama napravite kuglice (malo veće od veličine jajeta) koje ćete napuniti dinstanim mesom i lukom. (Pazite da vam meso ostane u sredini kuglice). Predlažemo vam da ih skuvate u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta, pa ih uvaljajte u prezle.

Knedle služite sa otopljenim puterom, naseckanom slaninicom ili svežim povrćem poput paprika.