Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Sergej Ćetković - 1000 razloga

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Naxi Zvezda 2023: Priznanja za najbolju domaću muziku

  Slušaoci Naxi radija, kao i prethodnih godina, odlučiće ko su najbolji umetnici u godini za nama. Nagrada Naxi Zvezda biće dodeljena u šest kategorija čije pobednike će izglasati publika putem specijalno kreirane platforme na Naxi portalu, dok će uredništvo Naxi radija dodeliti priznanja Naxi Zvezda za sva vremena, Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici, Naxi Zvezda za projekat godine, Naxi Zvezda za producenta godine i Naxi Zvezda za najbolje stilizovanu muzičku zvezdu.
  15-05-2023 | 09:58 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media, Vidoje Manojlović

   

  Sa željom da inspiriše i podstakne muzičke stvaraoce, Naxi radio je 2011. godine ustanovio nagradu za pesmu godine, koja je 2018. godine prerasla u Naxi Zvezdu - jedinu radijsku nagradu u regionu. Danas se dodela Naxi Zvezde ubraja među najznačajnija muzička dešavanja u regionu, a priznanja se dodeljuju izvođačima, muzičarima, kompozitorima, producentima...

  Neka od najvećih muzičkih imena regionalne scene su dosadašnji dobitnici Naxi Zvezde: Zdravko Čolić, Gibonni, Bajaga i Instruktori, Kiki Lesendrić, Dino Merlin, Nina Badrić, Massimo Savić, "Crvena jabuka", Aleksandra Radović, Marija Šerifović, Sergej Ćetković, "Van Gogh", "Parni valjak"...

  Ove godine slušaoci će birati najbolje u kategorijama: Pesma godine, Pevačica godine, Pevač godine, Album godine, Muzička saradnja godine i Koncert godine.

  Pobednici u svim kategorijama biće izabrani putem specijalno kreirane platforme za glasanje na Naxi portalu. Glasanje počinje 15. maja i traje do 8. juna.

  Pored kategorija u kojima pobednike biraju slušaoci Naxi radija, na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija, dodeljuju se i priznanja: Naxi Zvezda za sva vremena, Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici, Naxi Zvezda za projekat godine, Naxi Zvezda za producenta godine i Naxi Zvezda za najbolje stilizovanu muzičku zvezdu.

  Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici je priznanje koja veliča stvaraoce i izvođače koji su svojom muzikom i delom obeležili decenije za nama, koje slavi muziku i skreće pažnju na važne jubileje i uspehe naših najvećih muzičkih zvezda. Do sada su je osvojili: Željko Samardžić, pevač, Aleksandra Sara Milutinović, kompozitorka i tekstopisac, Aleksandar Sanja Ilić, kompozitor i osnivač "Balkanike", Sergej Ćetković, pevač.

  Naxi Zvezda za sva vremena smatra se najznačnijim priznanjem koje dodeljuje Naxi radio i govori o bezvremenskom značaju pojedinaca, čiji je sveukupni rad postao deo nasleđa generacija. Do sada su ovo priznanje dobili Oliver Dragojević, pevač i kantautor, Zdravko Čolić, pevač, Đorđe Balašević, kantautor i pesnik i Aki Rahimovski, pevač i frontmen grupe "Parni valjak". 

 • Pročitajte i...
  Spisak pesama Slobodan Stefanović Spisak 50 omiljenih pesama - Slobodan Stefanović

  Pogledajte koje je pesme Slobodan Stefanović odabrao u emisiji Mojih 50.

  Sergej Ćetković u Mojih 50 Sergej Ćetković u Mojih 50

  Od ponedeljka, 27. novembra gost emisije Mojih 50 na Naxi radiju je Sergej Ćetković.

  Marija u Mojih 50 Marija Šerifović u Mojih 50

  Od ponedeljka, 20. novembra gošća emisije Mojih 50 je Marija Šerifović.

  Hus "Sad kad znaš": Nova pesma Parnog Valjka premijerno emitovana na Naxi radiju

  Husein Hasanefendić Hus, kompozitor, gitarista i osnivač grupe Parnog valjka govorio je za Naxi o novoj pesmi "Sad kad znaš", novom pevaču Igoru Drvenkaru, klupskoj turneji i planiranom beogradskom koncertu.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: