-
Poslednjih 5 pesama
- Galija - Kad me pogledaš
- Željko Joksimović - Devojka
- Boris Novković - Tamara
- Viktorija - Arija
- Srdjan Jul - Koketa
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
-
Zdravlje
Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
Može li ishrana zaista da pomogne da starimo zdravije?
Zamislite dvoje ljudi u svojim sedamdesetim godinama. Oboje su aktivni, žive samostalno i uživaju u životu. Ali tokom narednih 15 godina, jedan od njih razvije dve ili tri hronične bolesti, srčana oboljenja, dijabetes, depresiju, dok drugi ostane relativno zdrav. Šta je napravilo razliku?
-
-
Putovanja
Ova evropska zemlja je proglašena najsmešnijom na svetu!
Imate britak um ili ste majstor ironije? Znate šta je dobar fazon i imate toliko osećaja za tajming da nasmejete čak i najtvrdokornijeg "tata-viceva" ljubitelja? Onda ste verovatno duhovita osoba.
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
-
Preporučujemo
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
Prirodna rešenja za čišćenje zagorelog posuđa: Brzo i efikasno uz sastojke koje već imate!
Zagorela šerpa posle kuvanja omiljenog jela? Ne brinite, umesto da posegnete za agresivnim hemikalijama ili da zamalo izribate dno posude do metala, probajte ove jednostavne i prirodne metode koje će vam pomoći da posuđe zablista kao novo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.78 125.66 126.53 USD 100.44 101.15 101.86
-
Napravite sami bademovo mleko
Mnogi ljudi su intolerantni na kravlje mleko, a najčešće kao zamenu koriste bademovo mleko. Kako je ovo dosta skuplja varijanta, mi vam donosimo recept za pripremanje ovog napitka kod kuće.
23-10-2023 | 10:59 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, MaximT
Sastojci:
1 šolja sirovih badema
4 šolje vode
Prirodni zaslađivač po želji (med, agava sirup, javorov sirup)
Prstohvat soli
1/2 kašičice vanilin šećera (opciono)
Priprema:Potopite bademe: Stavite šolju sirovih badema u činiju i prekrijte ih sa dovoljno vode. Neka bademi odstoje preko noći ili najmanje 6 sati kako bi omekšali.
Isperite bademe: Nakon što su bademi omekšali, isperite ih pod tekućom vodom kako biste se rešili viška vlage i tanina.
Blendiranje: Stavite isprane bademe u blender, dodajte 4 šolje sveže vode i prstohvat soli. Ako želite, možete dodati i 1/2 kašičice vanilin šećera ili drugog prirodnog zaslađivača po vašem izboru.
Blendirajte: Uključite blender na visoku brzinu i miksajte sve sastojke dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. To može potrajati oko 2-3 minuta.Cedjenje: Koristite cediljku prekrivenu gazom ili čistom krpom kako biste procedili bademovo mleko i odvojili krupne komade badema. Spremite mleko u staklenu flašu ili drugu zatvorenu posudu.
Čuvanje: Vaše domaće bademovo mleko možete čuvati u frižideru do 4-5 dana. Pre svake upotrebe dobro promućkajte flašu jer će se bademovi talog s vremenom slegnuti.
Ovo je osnovni recept za pravljenje bademovog mleka, ali možete eksperimentisati s dodacima kao što su cimet, kakao prah ili ekstrakt vanile kako biste dobili različite ukuse.
PRIJATNO! -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: