Napravite indonežansku kafu sa đumbirom
Ne morate da otputujete, da biste se na trenutak preselili u toplije i nešto egzotičnije krajeve. Sama aroma ove kafe učiniće da se prepustite čarima Indonezije.
15-12-2016
|12:25
|Autor / Izvor: Naxi media
Naime, kafa je napitak koji se konzumira gotovo svuda u svetu, u različitim varijacijama. A pripremljena na ovakav način biće, sasvim sigurno, nešto novo u vašem svakodnevnom meniju.
Indonezija je 4. u svetu po proizvodnji kafe, što je dovoljan razlog da poverujete da oni zaista znaju kako je najbolje pripremiti ovaj napitak.
Naime, njihova tajna se krije u brižljivom kombinovanju sa ostalim namirnicama, što joj daje neobično slatko-ljutkasti ukus.
Limunova trava, kardamom, cimet, palmin šećer, kokosovo mleko, đumbir jesu dodaci koji se koriste u pripremanju kafe na indonežanski način.
Sastojci:
- jedan štap limunove trave
- 4 ljuske kardamoma
- štapić cimeta
- 6 kašika kafe
- četvrtina palminog šećera
- kokosovo mleko po želji
- đumbir
Kako izgleda priprema ovakve kafe, pogledajte u narednom videu.