-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Šta bi prijatelji moji
- Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran
- Galija - Kad me pogledaš
- Galija - Digni ruku
- Prljavo Kazalište - Ma kog me Boga za tebe pitaju
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Namirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideru
Neke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.
07-05-2024 | 10:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Istraživači hrane u Two Wombats otkrili su hranu koju treba da držite u frižideru.
Kečap
Mnogi ljudi pogrešno misle da kečap treba čuvati na polici ormarića, kao u prodavnici. Ali kada se otvori, stručnjaci kažu da kečap treba čuvati u frižideru. Dok je neotvoren i zapečaćen, može se čuvati van frižidera, ali kada se otvori, najbolje ga je čuvati u frižideru kako bi se održao prirodni nivo kiselosti, ukusa, mirisa i boje.Kukuruz na klipu
Ako pravite zalihe kukuruza u klipu za sledeći roštilj, najbolje je da ga držite u frižideru. Ako kukuruz stavite na klip odmah nakon što ga kupite, to će u velikoj meri usporiti pretvaranje njegovih šećera u skrob.Maslac
Tehnički je u redu držati maslac na kuhinjskom pultu. Međutim, ako želite da produžite svežinu i poboljšate ukus, najbolje je da ga držite u frižideru. Najbolji način da maslac ostane svež i mekan je da ga ostavite van frižidera oko sat vremena pre upotrebe kako bi mogao da omekša kako treba.
Tortilje
Ako redovno kupujete tortilje, možda ste primetili da se na njima veoma brzo pojavi buđ. Da biste rešili ovaj problem, stručnjaci predlažu da se tortilje čuvaju u frižideru.
Ako planirate da konzumirate orahe u roku od mesec dana od kupovine, možete ih držati u ostavi. Međutim, ako želite da duže ostanete sveže, najbolje je da ih držite u frižideru. Nezasićene masti u orasima su osetljive i mogu brzo oksidirati, utičući na njihov prirodni ukus.
Kvasac
Glavni je sastojak mnogih pekarskih proizvoda, ali kvasac je veoma osetljiv na promene životne sredine. Može se čuvati neotvoreno na hladnom i suvom mestu, ali nakon otvaranja preporučuje se da se čuva u frižideru.
Niže temperature u frižideru pomažu u očuvanju aktivnosti kvasca i sprečavaju njegovo odumiranje, osiguravajući da ostane prikladan za vaše potrebe pečenja. Nakon otvaranja konzerve kvasca, ključno je da neiskorišćeni kvasac prebacite u hermetički zatvorenu posudu pre nego što ga ohladite. Ovo sprečava da vlaga inaktivira kvasac. Ako se pravilno skladišti, kvasac može zadržati svoju aktivnost oko četiri do šest meseci nakon otvaranja. -
Pročitajte i...Saveti za održavanje najlepših ORHIDEJA ove sezone
Orhideje su u ovo doba godine veoma popularne i gotovo da neme žene koja baš bira ovo cveće kada je u pitanju uređenje kućnog prostora. Pre svega imajte na umu da su one zahtevne i da im je potrebna odgovarajuća nega, ali uz par saveta možete da ostvarite sjajne rezultate.
Ako ne želite da vaša crna odeća brzo izbledi zapamtite ovaj trikI vama se sigurno desilo da kupite divnu crnu odeću koja je već posle nekoliko pranja izgubila početni izgled i boju. Nakon nekoliko pranja mnogi komadi će izgledati isprano i iznošeno, a ako ne želite da vam se ovo ponovo dešava oslonite se na jednostavan trik.
Kada čistimo, jedno mesto skoro svi preskačemo: Obratite pažnju!Džodi Alen iz Australije, šokirala je mnoge korisnike Fejsbuka nakon što je podelila fotografije svog kauča, a onda su mnogobrojni pratioci odlučili da provere kakvo je stanje kod njih.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostoraDizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: