-
Poslednjih 5 pesama
- Jelena Tomašević - Radio svira za nas
- Bajaga - 220 u voltima
- Doris Dragović - To
- Alisa - Sanja
- Tony Cetinski - Blago onom ko te ima
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čorba sa piletinom i pečurkama
Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
-
Zdravlje
Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?
Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja
Bledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.
-
-
Putovanja
Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!
Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.
Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!
Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.
-
Preporučujemo
Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno
Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.
Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča
Mrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.25 117.07 117.89 CHF 121.46 122.32 123.17 USD 107.04 107.79 108.54
-
Namirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideru
Neke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.
07-05-2024 | 10:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Istraživači hrane u Two Wombats otkrili su hranu koju treba da držite u frižideru.
Kečap
Mnogi ljudi pogrešno misle da kečap treba čuvati na polici ormarića, kao u prodavnici. Ali kada se otvori, stručnjaci kažu da kečap treba čuvati u frižideru. Dok je neotvoren i zapečaćen, može se čuvati van frižidera, ali kada se otvori, najbolje ga je čuvati u frižideru kako bi se održao prirodni nivo kiselosti, ukusa, mirisa i boje.Kukuruz na klipu
Ako pravite zalihe kukuruza u klipu za sledeći roštilj, najbolje je da ga držite u frižideru. Ako kukuruz stavite na klip odmah nakon što ga kupite, to će u velikoj meri usporiti pretvaranje njegovih šećera u skrob.Maslac
Tehnički je u redu držati maslac na kuhinjskom pultu. Međutim, ako želite da produžite svežinu i poboljšate ukus, najbolje je da ga držite u frižideru. Najbolji način da maslac ostane svež i mekan je da ga ostavite van frižidera oko sat vremena pre upotrebe kako bi mogao da omekša kako treba.
Tortilje
Ako redovno kupujete tortilje, možda ste primetili da se na njima veoma brzo pojavi buđ. Da biste rešili ovaj problem, stručnjaci predlažu da se tortilje čuvaju u frižideru.
Ako planirate da konzumirate orahe u roku od mesec dana od kupovine, možete ih držati u ostavi. Međutim, ako želite da duže ostanete sveže, najbolje je da ih držite u frižideru. Nezasićene masti u orasima su osetljive i mogu brzo oksidirati, utičući na njihov prirodni ukus.
Kvasac
Glavni je sastojak mnogih pekarskih proizvoda, ali kvasac je veoma osetljiv na promene životne sredine. Može se čuvati neotvoreno na hladnom i suvom mestu, ali nakon otvaranja preporučuje se da se čuva u frižideru.
Niže temperature u frižideru pomažu u očuvanju aktivnosti kvasca i sprečavaju njegovo odumiranje, osiguravajući da ostane prikladan za vaše potrebe pečenja. Nakon otvaranja konzerve kvasca, ključno je da neiskorišćeni kvasac prebacite u hermetički zatvorenu posudu pre nego što ga ohladite. Ovo sprečava da vlaga inaktivira kvasac. Ako se pravilno skladišti, kvasac može zadržati svoju aktivnost oko četiri do šest meseci nakon otvaranja. -
Pročitajte i...
Ako lubenicu držite na pogrešnom mestu, može brzo da vam propadne!
Tokom toplih letnjih dana ne postoji ništa što bolje osvežava od lubenice. Imajte u vidu da ova letnja poslastica ne može dugo da ostane sveža, posebno kada za nabavku koristite vozilo, pa pokleknete i kupite ih nekoliko...
Koliko često bi trebalo da menjamo posteljinu tokom letnjih meseci?
S obzirom na to da se tokom letnjih vrućina dosta znojimo, pored redovnog tuširanja i presvlačenja, ne bi trebalo da zaboraavimo i da promenimo posteljinu.
Čarolija mirisnih zavesa: Trik koji osvežava vaš dom i do mesec dana
Postoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo. Za ovaj trik vam je potrebno jako malo vremena, a rezultat će biti zavese koje zadržavaju svežinu i prijatan miris čak i do mesec dana.
Da li ste probali da napravite sprej koji može da zameni peglu?
Peglanje odeće zaista oduzima mnogo vremena, a neki materijali se čak i nakon peglanja izgužvaju i sav vaš trud lako "padne u vodu". To može da bude prilično frustrirajuće, posebno ako žurite na neki bitan sastanak i niste u mogućnosti da radite posao koji ste već obavili ponovo...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: