-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Ružica si bila
- Ana Stanić - Sama
- Doris Dragović - Malo mi za sriću triba
- Aleksandra Radović - Carstvo Tuge
- Prljavo Kazalište - S vremena na vrijeme
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Namirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideru
Neke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.
07-05-2024 | 10:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Istraživači hrane u Two Wombats otkrili su hranu koju treba da držite u frižideru.
Kečap
Mnogi ljudi pogrešno misle da kečap treba čuvati na polici ormarića, kao u prodavnici. Ali kada se otvori, stručnjaci kažu da kečap treba čuvati u frižideru. Dok je neotvoren i zapečaćen, može se čuvati van frižidera, ali kada se otvori, najbolje ga je čuvati u frižideru kako bi se održao prirodni nivo kiselosti, ukusa, mirisa i boje.Kukuruz na klipu
Ako pravite zalihe kukuruza u klipu za sledeći roštilj, najbolje je da ga držite u frižideru. Ako kukuruz stavite na klip odmah nakon što ga kupite, to će u velikoj meri usporiti pretvaranje njegovih šećera u skrob.Maslac
Tehnički je u redu držati maslac na kuhinjskom pultu. Međutim, ako želite da produžite svežinu i poboljšate ukus, najbolje je da ga držite u frižideru. Najbolji način da maslac ostane svež i mekan je da ga ostavite van frižidera oko sat vremena pre upotrebe kako bi mogao da omekša kako treba.
Tortilje
Ako redovno kupujete tortilje, možda ste primetili da se na njima veoma brzo pojavi buđ. Da biste rešili ovaj problem, stručnjaci predlažu da se tortilje čuvaju u frižideru.
Ako planirate da konzumirate orahe u roku od mesec dana od kupovine, možete ih držati u ostavi. Međutim, ako želite da duže ostanete sveže, najbolje je da ih držite u frižideru. Nezasićene masti u orasima su osetljive i mogu brzo oksidirati, utičući na njihov prirodni ukus.
Kvasac
Glavni je sastojak mnogih pekarskih proizvoda, ali kvasac je veoma osetljiv na promene životne sredine. Može se čuvati neotvoreno na hladnom i suvom mestu, ali nakon otvaranja preporučuje se da se čuva u frižideru.
Niže temperature u frižideru pomažu u očuvanju aktivnosti kvasca i sprečavaju njegovo odumiranje, osiguravajući da ostane prikladan za vaše potrebe pečenja. Nakon otvaranja konzerve kvasca, ključno je da neiskorišćeni kvasac prebacite u hermetički zatvorenu posudu pre nego što ga ohladite. Ovo sprečava da vlaga inaktivira kvasac. Ako se pravilno skladišti, kvasac može zadržati svoju aktivnost oko četiri do šest meseci nakon otvaranja. -
Pročitajte i...
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: