Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Željko Joksimović - Nisam Te Zbog Lepote Voleo

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Najlepše bajke sveta: Isidora Građanin i njen "Čarobni lonac", dirljiva priča o empatiji

  Na Naxi Player-u smo kreirali jedinstveno mesto za decu, obogaćeno najlepšim bajkama, pričama i basnama, čiji likovi dobijaju život kroz glasove naših omiljenih glumaca. Popularna glumica Isidora Građanin nam priča predivnu priču o "Čarobnom loncu", ali i poučnu basnu "Magarac u lavljoj koži".
  01-04-2024 | 12:00 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media/privatna arhiva

   

  Isidora Građanin je rođena 1996. godine, a glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Srđana Karanovića.


  Mlada glumica je široj publici poznata po ulozi Saške u seriji “Junaci našeg doba“, a pojavljivala se i u drugim izuzetno popularnim TV projektima kao što su: "Kalkanski krugovi", "Južni vetar", "Ubice moga oca", "Urgentni centar"...

  Na samom početku razgovora Isidora nam je otkrila jednu tajnu - zahvaljujući bajkama Isidora je i poželela da postane glumica, a baš kao što se to i dešava u najlepšim bajkama, njena želja se ostvarila. Kako su bajke i basne imale ogroman uticaj na nju tokom detinjstva ne čudi što je sa osmehom prihvatila učešće u ovom projektu.

  - Izuzetno volim bajke, odrasla sam na najlepšim Diznijevim animiranim ekranizacijama bajki, te je to imalo ogroman uticaj na moje odrastanje i detinjstvo. Bajke i priče su nešto što pamtim i što mi je urezano u sećanju kao najlepši deo detinjstva- pojasnila je Isidora i istakla da se od tog perioda i nije mnogo promenila, kao i da svet posmatra kao mesto sa mnogo mogućnosti i lepote...

  - Bajke mi znače toliko da sam se opredelila za zanimanje koje može da me približi životu u bajci, a upravo se najviše radujem ulogama i fantazijama i bajkovitim scenarijima- dodala je glumica.

  Isidora je pojasnila i da su bajke jako važne za sve nas jer nam bude maštu i veru u to da ovaj svet može da bude mesto puno čuda i magije. 

  - Vremenom, kako čovek odrasta, čini se da gubi to mišljenje i počinje da razmišlja o tome kako je život ipak suviše surov,  ali mislim da je važno ostati dete u srcu i verovati u čuda i u ono što čuda unose u naš život. Ja i dalje posmatram život na taj način, ne dopuštam sebi da potpuno odrastem i nikada neću.


  Foto: Bigstock, lyubovya

  Na pitanje da li je ovaj zadatak za nju bio dovoljno inspirativan, izazovan i zabavan Isidora je odgovorila da da joj je bilo veoma važno da sluišaocima dočara bajku i prenese je na uverljiv i uzbudljiv način.

  - Mnogo volim radio i sve što je u vezi sa korišćenjem glasa kao jedinog sredstva u pričanju priče. Uživala sam u svemu, bilo mi je prezabavno i želela sam da prenesem svoj doživljaj bajke i basne.

  Isidorina omiljena bajka iz detinjstva je "Mala sirena", a pored ove predivne bajke glumica je izdvojila i "Pokahontas", "Kralja Lavova", ali i "Letopise Narnije" koje je kao mlađa obožavala da čita.

  - Volim to što je u bajkama ljubav pokretačka sila koja oplemenjuje glavne junake. Smatram da je ljubav najlepše osećanje, najjača sila u prirodi i da uvek treba ići svojim srcem. Junaci u bajkama su snažne osobe, sa unutrašnjim borbama, ali sa jakom voljom koja im pomaže da dođu do cilja, ali i da ostanu plemeniti i na strani dobra.

  U okviru Naxi projekta "Najlepše bajke i priče za decu", ali i "Najlepše basne" Isidora je imala zadatak da nam pročita predivnu bajku "Čarobni lonac". Ova priča nas uči da smo deo sveta, da je neophodno da delimo ljubav, negujemo empatiju i činimo dobra dela. Tu je i poučna basna "Magarac u lavljoj koži", koja nam donosi mudrost i moralnu poruku...

  Predivnu bajku "Čarobni lonac", ali i druge poučne, zabavne i edukativne bajke i basne možete da slušate ako preuzmete novu NAXI Player aplikaciju koja je dostupna na Google Play ili App Store.

 • Pročitajte i...
  Beogradsko proleće BLIC TV novi medijski pokrovitelj FESTIVALA BEOGRADSKO PROLEĆE

  Blic Televizija novi je medijski pokrovitelj festivala Beogradsko proleće, koji će ove godine biti održan 20. aprila u mts Dvorani.

  Najlepše bajke sveta: Rastko Janković i Najlepše bajke sveta: Rastko Janković i "Mulan", priča o hrabrosti i pravim vrednostima

  Na Naxi Player-u postoji divno mesto za decu, obogaćeno najlepšim bajkama, pričama i basnama, čiji likovi dobijaju život kroz glasove naših omiljenih glumaca. Popularni glumac Rastko Janković nam priča predivnu kinesku bajku "Mulan", staru 2000 godina, ali i poučne basne "Drvosečina sekira" i "Magarac frulaš".

  Održan prvi Generacijski Jazz: Nela Mihailović i Miona Marković oduševile publiku Održan prvi Generacijski Jazz: Nela Mihailović i Miona Marković oduševile publiku

  Juče je u Cineplexx bioskopu u UŠĆU organizovan prvi javni razgovor u formi podkasta "Generacijski Jazz". Učesnice koje su otvorile vrata ovog dinamičnog programa bile su popularne glumice i predstavnice različitih generacija Nela Mihailović i Miona Marković, a malo je reći da je publika nakon događaja iz sale izašla oduševljena i puna utisaka.

  Džek Dimić u Mojih 50 Džek Dimić u Mojih 50

  Od ponedeljka, 1. aprila gost emisije "Mojih 50" je glumac Džek Dimić (Dimich).

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: