Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Bojan Marović - Vise te nema

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Najlepše aprilske note: Sve je spremno za Beogradsko proleće!

  U subotu, 22. aprila u mts Dvorani održava se festival Beogradsko proleće, a ovaj muzički događaj okupiće izvođače iz celog regiona, te brojne poštovaoce prestižnog muzičkog festivala koji se od prošle godine ponovo održava nastavljajući njegovu dugu tradiciju.
  21-04-2023 | 15:38 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media, Željka Dimić

   
  "Beogradsko proleće" se realizuje u organizaciji mts Dvorane u partnerstvu sa Naxi radijom, a Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija, ovogodišnja je predsednica Selekcione komisije i Stručnog žirija. Povodom sutrašnjeg održavanja "Beogradskog proleća", Rakovic ističe: 

  "Ponosna sam što je Naxi radio deo "Beogradskog proleća", festivala koji se vratio u naš grad. Velika je stvar što imamo prelepe pesme, odabrali smo osamnaest za koje smo mislili da su najbolje od preko 300 prijavljenih, a sutra ćemo imati priliku da ih čujemo u mts Dvorani. Svaka od njih donosi nešto novo, različita je. Prelepo je što imamo simfonijski orkestar, što je tu "Big Bend" i što su aranžmani festivalski. Čućete pesme od onih najmlađih, kao što je Iva Lorens, do starijih izvođača poput Lada Leskovara, Bore Đorđevića...Tu su i Ana Stanić, Tijana Bogićević, Danijel Alibabić, Milena Vučić...Drago mi je što će i neki od najpoznatijih aranžera i kompozitora učestovovati. "Beogradsko proleće" će biti glamurozno, pravi beogradski festival koji se vratio, festival kakav naš grad zaslužuje. Sigurna sam da će energija prelepih pesama povući sve koji budu slušali i gledali prenos, da ćemo biti ponosni, srećni i otići zadovoljni što je održan jedan divan festival u Beogradu iščekujući naredni - Beogradsko proleće 2024."


  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  Na ovogodišnjem "Beogradskom proleću" Stručni žiri će dodeliti nagrade za najbolju kompoziciju, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolju interpretaciju, dok će publika odlučiti o prvoj, drugoj i trećoj nagradi festivala. Biće uručene i dve specijalne nagrade, koje dodeljuju Naxi radio i mts Dvorana.

  Ovogodišnji Stručni žiri čine: Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija, predsednica Selekcione komisije i Stručnog žirija, Beti Đorđević, pevačica, Aleksandar Filipović, muzički novinar, Natalija Cajić, novinarka i Srđan Marjanović, kompozitor i kantautor.

  "Sigurna sam da ćemo biti pravični i da će nagrade otići u prave ruke, ali glavne nagrade daje publika. Publika je ta koja odlučuje o prvoj, drugoj i trećoj nagradi", istakla je Rakovic.


  Branko Klanšček, umetnički direktor festivala "Beogradsko proleće" potvrđuje da festival donosi nove nade i talente, ali i već afirmisane i ostvarene umetnike, objašnjavajući njegovu posebnost:

  "Moja ideja kao umetničkog direktora "Beogradskog proleća" bila je da zadržimo stari sjaj festivala, ali i da mu damo savremeniji zvuk. Mnogo je teže oživeti stari festival, kakvo je "Beogradsko proleće" koje je osnovano 1961. godine, nego napraviti potpuno nov. Ovde se trudite da zadržite staru koncepciju, a to se odnosi na izvođenje pesama uživo u pratnji muzičara, čitavog orkestra i to je ono po čemu se "Beogradsko proleće" izdvaja. Mislim da u celom regionu više ne postoji festival koji se održava potpuno uživo. Ideja je da zadržimo takav način izvođenja, ali da ono ne zvuči retro, već da damo savremen zvuk festivalu. Mislim da smo u tome uspeli. Sanremo postoji od pedesetih godina i ako uporedite taj festival nekada i danas on različito zvuči, ali je koncept ostao isti. "

  Umetnici koji će nastupiti sutra, 22. aprila na sceni mts Dvorane su:


  Tijana Bogićević - "Krila od dima"

  Milena Vučić - "Udostoji"

  Saša Vasić - "Otac"

  Lado Leskovar i Bora Đorđević - "Verica"

  Isak Šabanović - "Svakoj sam po nešto dao"

  Adi Šoše - "Pusto ostrvo"

  Ana Stanić - "Krila"

  Nenad Ćeranić i Mirna Košanin - "Samo ljubi me"

  Princ - "Divna"

  Kristijan Rahimovski - "Suze nebeske"

  Danijel Alibabić - "Pitaj ga"

  Miloš Stojković - "Dođi u moj grad"

  Jelena Vlahović - "Amanet"

  Dule Lušin - "Prst sudbine"

  Milan Bujaković - "Mala"

  Iva Lorens - "Stranac"

  Jasna Đokić - "San o zaljubljenoj"

  Monika Knezović - "Jaka kad je najteže"

  Podsetimo, prošlogodišnji pobednik bio je Toni Cetinski sa pesmom "Čuvam ljubav", koja je postala regionalni hit. 


  Festival "Beogradsko proleće" održaće se sutra, 22. aprila u 21h čas u mts Dvorani, a prenos će biti na TV Prva. Voditelji festivala biće glumci Marija Bergam i Frano Lasić.

 • Pročitajte i...
  Ravanelius: Festival muzičke izuzetnosti Ravanelius: Festival muzičke izuzetnosti

  Festival muzičke izuzetnosti Ravanelius, biće održan od 1. do 8. jula 2023. godine u Ćupriji, u organizaciji Ustanove kulture „Ćuprija“ i Škole za muzičke talente, uz podršku i pokroviteljstvo Opštine Ćuprija i Ministarstva kulture.

  Nova pesma Milene Vučić na Naxi radiju Nova pesma Milene Vučić na Naxi radiju

  U četvrtak, 27. aprila slušaoci Naxi radija u 12:30h imaće priliku da čuju novu pesmu Milene Vučić Udostoji, sa kojom se takmičila na održanom festivalu Beogradsko proleće.

  Kiki Rahimovski premijerno na Naxi radiju Kiki Rahimovski premijerno na Naxi radiju

  Slušaoci Naxi radija danas, 25. aprila u 12:30h imaće priliku da čuju radijsku premijeru pesme Suze nebeske Kristijana Kikija Rahimovskog.

  Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju

  Danas, 24. aprila, slušaoci Naxi radija u 14:30h čuće novu pesmu Ane Stanić "Krila" sa kojom se predstavila na "Beogradskom proleću" i osvojila specijalnu nagradu Naxi radija.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: