Najlakši način da očistite zagorelo posuđe
Kad sledeći put pomislite da bi trebalo da bacite zagoreli tiganj ili šerpu, setite se ovog trika.
03-11-2023
|10:19
|Autor / Izvor: Naxi media, Mirror
Bez obzira koliko se trudite da održavate svoje posude za pečenje, one uvek završe sa mrljama, a zagorele ostatke hrane je teško ukloniti. Mirror.co.uk deli odličan trik kako da očistite čak i najtvrdokornije mrlje u samo pet koraka.
Prvo, uzmite svoj prljavi tiganj za pečenje i napunite ga do vrha kipućom vodom. Ostavite nekoliko minuta, a zatim ocedite, ali ne sušite. Zatim sipajte sodu bikarbonu na dno posude, posebno na delove gde je zagoreo.
Dodajte sloj soli u sodu bikarbonu - krupna morska so je najbolji izbor. Zatim sipajte belo ili jabukovo sirće u praznu bocu sa raspršivačem i poprskajte ga po posudi. Kada mehurići počnu da se formiraju, znaćete da radi.
Na kraju uzmite vlažan sunđer ili metalnu mrežicu i dobro izribajte pleh, kao i sve mrlje i prljavštinu na njemu. Primetićete da se mehurići formiraju dok ribate, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste da je ponovo koristite.