-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Ni zadnji ni prvi
- Bane Lalic & Mvp - Volim Te
- Galija - Kad me pogledaš
- Kemal Monteno - Tajna Zena
- Gibonni - Dvije duše
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.73 102.45 103.17
-
Najbolji saveti za uspešno gajenje biljaka u saksijama
Biljke mogu uspešno da oplemene svaki prostor. Možete ih čuvati na zatvorenom ili otvorenom, ali svakako je važno da povedete računa kako ih održavate...
02-04-2024 | 10:29 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Lason
Izaberite pravu posudu:
Važno je da izaberete pravu posudu za vaše biljke. Neke posude su porozne, što može dovesti do brzog sušenja tla. Na primer, poznato je da se saksije od terakote i viseće posude brzo suše. Metalne saksije takođe mogu povećati temperaturu zemlje u saksijama, što dovodi do bržeg sušenja zemlje i može oštetiti biljke. Možete koristiti saksije od ovih materijala, ali budite oprezni i redovno ih zalivajte.
Održavajte odgovarajuću vlažnost tla:
Prilikom zalivanja biljaka u baštenskim saksijama važno je obratiti pažnju na održavanje vlage u zemljištu. Pre zalivanja, uverite se da je biljkama zaista potrebna voda. Preterano zalivanje može biti jednako štetno kao i nedostatak vode. Čak i ako se zemlja na površini posude čini suvom, tlo ispod može biti vlažno. Zato proverite vlažnost zemljišta nekoliko centimetara ispod površine pre zalivanja.
Duboko zalivanje:
Umesto površinskog zalivanja, pokušajte da zalivate biljke duboko kako biste osigurali da korenje dobije dovoljno vode. To možete postići zalivanjem polako i duboko, tako da voda prodre dublje u zemlju, podstičući korenje da raste dublje i jače.Vreme zalivanja
Jutro je idealno vreme za zalivanje biljaka jer obezbeđuje dovoljno vlage za ceo dan, manje je isparavanja izazvano vetrom i toplotom, a omogućava da se mokro lišće osuši pre noći. Ne preporučuje se zalivanje biljaka uveče jer listovi nemaju dovoljno vremena da se osuše pre zalaska sunca. Mokro lišće može izazvati gljivične bolesti.
Zalijevajte tlo, a ne lišćeObratite pažnju na to kako zalivate biljku. Važno je da zalivate zemlju, a ne lišće. Mokro lišće može dovesti do povećane šanse za gljivične i druge bolesti, a voda se ionako troši. Biljke apsorbuju vodu kroz korenov sistem, a ne kroz lišće, stabljike ili cvetove. Stoga, da biste pravilno zalili svoje posude, nanesite vodu na tlo gde će dospeti i apsorbovati je od korena biljaka.
-
Pročitajte i...
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
Prirodna rešenja za čišćenje zagorelog posuđa: Brzo i efikasno uz sastojke koje već imate!
Zagorela šerpa posle kuvanja omiljenog jela? Ne brinite, umesto da posegnete za agresivnim hemikalijama ili da zamalo izribate dno posude do metala, probajte ove jednostavne i prirodne metode koje će vam pomoći da posuđe zablista kao novo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: