Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Neverne Bebe - Da ima nas

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Najbolje od Mojih 50 - Željko Samardžić

  Tokom avgusta meseca Naxi radio je odlučio da obraduje svoje slušaoce ponovnim emitovanjem nekih od najboljih emisija u protekloj sezoni. Od ponedeljka, 7. avgusta slušamo emisiju u kojoj je gostovao Željko Samardžić.
  06-08-2023 | 22:01 | Autor/Izvor: Naxi media-www.zeljkosamardzic.com

  Foto: Naxi media, Željka Dimić

   

  Željko je rođen 3. oktobra 1955. godine u Mostaru.

  Najveće uspehe ostvario je u Beogradu. Omiljen je na svim prostorima bivše SFRJ.

  Pre rata, Željko je u Mostaru bio poznat kao kvalitetan pevač zabavne muzike koji je pevao pesme Kemala Montena. Učestvovao je na festivalima “Vaš šlager sezone” bez vidnog uspeha, nije trudio za neke veće uspehe, jer je najviše voleo pevanje lokalnog karaktera, navijanje za “rođene” (popularni nadimak za fudbalski tim “Velež” iz Mostara) i vođenje svog kafića u centru grada.


  Po izbijanju rata Željko kao izbeglica stiže u Beograd, gde je pevao po beogradskim diskotekama i kafanama. Tek kada su ga kao vrsnog kafanskog zabavljača pozvali u elitni klub “Ambasador”, uz pomoć je snimio debi album sa bračnim parom Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom. Na festivalu “Pjesma Mediterana” u Budvi osvaja nagradu sa pesmom "Sipajte mi još jedan viski". Sa dva albuma "Sudbina" i "Sećanje na ljubav" postaje najpopularniji pevač zabavne i pop-muzike, osvaja odličja na festivalima “Sunčane skale”, “Budva”, “Zrenjanin”, prestižne nagrade “Oskar popularnosti”, “Zlatni Melos” i pevač godine.


  U saradnji sa menadžerom i kompozitorom Sašom Dragićem pravi solističke koncerte u Centru "Sava", a ove godine obeležava čak 25 godina od takvog prvog koncerta. U to vreme snimio je pesme “Grlica”, “Sipajte mi još jedan viski”, “Da me nije”, “Dobar dan tugo”, “Bože čuvaj tu ženu”, “Sećanje na ljubav”,” Imaš me u šaci “,” Sunca nikad ne videla ti”,” Šta se peva u kafani “, sjajne duetske pesme sa Nedom Ukraden (“Samo je nebo iznad nas”) i sa Davorinom Popovićem (“Nema više ničega”).


  Na sarajevskom festivalu “Forte” osvaja nagradu sa Dragićev pesmom “Mogu još da poludim” koja postaje hit 2001. godine. Njegov osmi album “Sentimentalan čovek” postaje album godine.


  Njegova bogata biografija broji preko dvadeset albuma, a poslednji među njima obavljen je ove, 2017. godine i nosi naziv "Mila".


  Početkom 2020. godine Željko je predstavio baladu "Možda", koja je dostigla veliku popularnost i osvojila regionalne radio stanice. Ostvario je muzičku saradnju sa "Crvenom jabukom" na duetskoj pesmi "Aleje ljubavi".


  Godine 2020. Željko je bio dobitnik Naxi Zvezde za izuzetan doprinos muzici, prestižnog priznanja koje dodeljuje Naxi radio na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija.


  Tradicionalni prednovogdišnji koncerti neće izostati ni ovog decembra. Naime, Željko će, usled velikog interesovanja publike održati čak četiri koncerta u mts Dvorani.


  U emisiji "Mojih 50" Željko će, pored ostalih, odabrati i nezvaničnu himnu Jugoslavije, u čijem snimanju je i učestvovao, čućete i kojoj pevačici je mnogo puta tražio grešku u pevanju i nikad je nije našao, kao i koji kantautor je poseban deo njegovog života, pa je s njim više puta putovao u rodni Mostar.


  Emisija "Mojih 50" na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Naxi radiju. Emisiju "Mojih 50", možete slušati i na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji.


  Pogledajte koje pesme je Željko Samardžić odabrao u emisiji "Mojih 50". 


  Ukoliko ste propustili emisiju u kojoj je gostovao Željko Samardžić, možete je poslušati OVDE. 

  Galerija
 • Pročitajte i...
  Milena Predić u Mojih 50 Milena Predić u Mojih 50

  Od ponedeljka, 2. oktobra gošća emisije Mojih 50 na Naxi radiju je glumica Milena Predić.

  Pozorište Pozorište iza zavese: Mnogobrojne anegdote iz predstava i života poznatih glumaca

  Od 18. septembra Naxi radio kroz kratku formu "Pozorište iza zavese" slušaoce upoznaje sa istorijom i kulturom glavnog grada. Ovaj serijal predstaviće priče o beogradskim pozorištima, njihovom nastanku i istoriji, ali i zanimljivosti i manje poznate anegdote iz predstava i iz života legendarnih glumaca.

  Milan Bujaković u Mojih 50 Spisak 50 omiljenih pesama - Milan bujaković

  Pogledajte koje je pesme Milan Bujaković odabrao u emisiji Mojih 50.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: