Musaka od tikvica i mesa

Standardnu musaku obogatite tikvicama i uživajte u ukusnom i hranljivom obroku.

05-06-2015

|

07:12

Standardnu musaku obogatite tikvicama i uživajte u ukusnom i hranljivom obroku.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:10.4.2014. - 13:15:00

Musaka od tikvica i mesa
(Foto:Elena Shashkina/Bigstockphoto)

Sastojci:
- 500 - 700 gr. tikvica
- 4 jaja
- 2 kašike brašna
- 2 kisele pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 500 gr. mlevenog mesa
- biber i so po ukusu
- peršun

Priprema: Tikvice očistiti i iseći na tanke kolutiće. Jaja umutiti, dodati brašno i kiselu pavlaku. Prodinstati sitno iseckanu glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso. Zapržiti još malo i začiniti po želji. Podmazati posudu za pečenje pa svako parče tikvice umakati u smesu od jaja i ređati na pleh. Sipati deo mesa, pa drugi red tikvica isto umočenih u smesu, meso, i treći red tikvica. Preliti sa ostatkom smese. Pecite dok ne porumeni.