Musaka od krompira i mesa
Musaka je pravo rešenje za kaloričan i obilan ručak.
05-06-2015
|15:01
Musaka je pravo rešenje za kaloričan i obilan ručak.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 28.5.2014. - 12:00:00
(Foto:bigstockphoto/Melica73)
Sastojci:
- 2 kg krompira
- 200 gr mlevene junetine
- 200 gr mlevenog svinjskog mesa
- 300 gr suvog svinjskog mesa
- so, biber po ukusu, aleva paprika,vegeta
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 dl vode
- 4 cela jaja
- 3 čaše kiselog mleka
Priprema: Krompir oljuštiti i iseći na tanke kolutove. U dubljem tiganju prodinstati crni luk na ulju. Dodati mleveno meso i 100 gr suvog mesa. Pred kraj dinstanja dodati soli, bibera, vegete kašičicu aleve paprike i beli luk. Sve dobro izmešati. Sipati ulje u đuveč pleh i poređati red krompira pa preko nadev od mesa pa opet red krompira pa nadev i tako ukupno tri reda da yadnji bude red krompira. U tiganj u kome se dinstalo meso razlupati jaja umutiti ih, dodati vode i preliti preko musake. Prekriti aluminijumskom folijom i peci oko 120 min na 170 stepeni. Musaku sipati u tanjir preko dodati 3 kašike kiselog mesa pa preko naseckano suvo meso.