Musaka od karfiola i mesa
Predlog za današnji lagani ručak. Jednostavan je za pripremu, a umesto mlevenog mesa, možete da stavite piletinu ili neko drugo meso po želji. Prijatno.
04-06-2015
|21:26
Predlog za današnji lagani ručak. Jednostavan je za pripremu, a umesto mlevenog mesa, možete da stavite piletinu ili neko drugo meso po želji. Prijatno.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:19.3.2014. - 08:11:00
(Foto:Taiftin,bigstockphoto)
Sastojci:
- 1,5 kg karfiol
- 400 gr mleveno meso
- 1 jaje
- 2 pavlake
- so
- biber
- prezle
- rendani kačkavalj
Priprema: Karfiol skuvati u slanoj vodi. Ostaviti da se ocedi. Meso izdinstati na luku uz dodatke začina. Kad meso omekša, umešamo pavlaku sa malo brašna da dobijemo gustu smešu.
Vatrostalnu činiju nauljimo i ređamo karfiol koji smo prethodno uvaljali u malo prezle.Sipamo meso,ponovo ređamo karfiol, na njih sipamo pavlaku pomešanu sa 1 jajem. Pospemo rendanim kačkavaljem. Peći u rerni oko 15 minuta.