Musaka od belog mesa i šampinjona

Spremite svojim najdražima musaku od belog mesa i šampinjona.

06-06-2015

|

04:05

Spremite svojim najdražima musaku od belog mesa i šampinjona.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 14.4.2014. - 14:44:00

Musaka
(Foto:bigstock/HLPhoto)

Sastojci:

- 500 g pilećeg filea,
- 400 g svežih šampinjona,
- 30 g putera,
- 1 ½ kašika brašna,
- 300 ml mleka,
- 100 g kisele pavlake,
- 150 g kačkavalja.

Priprema:

Meso isecite na tanje šnicle, pa ih blago izlupajte tučkom za meso i malo posolite. Svaku šniclu propržite na malo ulja, tek toliko da dobiju boju, pa ih izvadite i na istom ulju izdinstajte pečurke. Napravite bešamel sos tako što ćete rastopiti puter, u njemu propržiti brašno, naliti mleko i kad počne da vri umešati i kiselu pavlaku. Vatrostalnu posudu namažite margarinom i pospite prezlama, a onda ređajte red belog mesa, red pečuraka, pa bešamel sos. Ponovite još jedan red, pa odozgo narendajte kačkavalj i ubacite u rernu da se zapeče.