Mus od limuna

Osvežite se musom od limuna, a za potpun ukus pospite po njemu omiljeno jezgrasto voće: lešnik, badem ili pistaće.

03-06-2015

|

12:28

Osvežite se musom od limuna, a za potpun ukus pospite po njemu omiljeno jezgrasto voće: lešnik, badem ili pistaće.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 20.11.2014. - 13:55:00

Mus od limuna
(Foto:Bigstockphoto/oysy)

Sastojci:
 - 300 g jogurta
 - 100 g kiselog mleka
 - 50 ml soka od limuna
 - 1/2 kašičice rendane limunove kore
 - 100 ml mleka
 - 75 g šećera
 - 5 listova belog želatina
 - 150 ml slatke pavlake
 - kašika seckanih pistaća
Priprema: Dobro sjediniti jogurt, kiselo mleko, limunov sok, limunovu koru, mleko i šećer. Želatin potopiti u malo hladne vode. Dobro ga ocediti i zagrejati u šerpici na tihoj vatri, pa u tankom mlazu dodati masi sa limunom. Krem hladiti u frižideru 30 minuta. Čim krem počne da se steže, čvrsto ulupati slatku pavlaku i dodati kremu sa limunom. Mus od limuna rasporediti u 4 desertne čaše i staviti u frižider da se hladi i stegne. Pistaće krupno iseckati i posuti odozgo.