
Mus od čokolade i lešnika
Ohlađen mus od čokolade, prijaće svim sladokuscima tokom toplih dana.
05-08-2019
|15:27
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 150 g crne čokolade
- 70 g mlečne čokolade
- 3 jaja
- 1 kašika šećera
- 2 kašike šećera u prahu
- 70 gr sitno seckanog pečenog lešnika
Priprema: Zagrejte pavlaku u šerpici. Dodajte iseckanu čokoladu, obe vrste. Ostavite da se čokolada istopi. Razdvojte žumanca od belanaca. Belanca stavite u veliku činiju, dodajte 1 kašiku šećera i mikserom dobro umutite. Sipajte 1 kašiku šećera u prahu i ponovo mutite. Dodajte i drugu kašiku šećera u prahu i mutite sve dok ne dobijete čvrstu smesu. Dodajte žumanca u pavlaku i čokoladu i lešnik i mešajte dok smesa ne postane glatka i homogena. Dodajte čokoladnu smesu iz 2-3 puta u belanca, sve vreme mešajte kutlačom. Stavite mešavinu u staklene čaše i ostavite u frižideru. Dekorišite seckanim lešnikom i čokoladnim mrvicama. Služite hladno.