
Mus od bele čokolade i badema
Vikend dočekajte uz neodoljive slatke zalogaje.
15-01-2021
|10:55
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 170 g bele čokolade
- 2 jaja
- 1 kašika šećera
- 2 kašike šećera u prahu
- 70 gr sitno seckanog pečenog badema
Priprema: Zagrejati pavlaku u šerpici. Dodati iseckanu čokoladu i pustiti da se istopi. Razdvojiti žumanca od belanaca. Belanca staviti u veliku činiju, dodati 1 kašiku šećera i dobro umutiti. Sipati kašiku šećera u prahu i ponovo mutiti, pa dodati i drugu kašiku. U smesu od pavlake i čokolade dodati žumanca i mleveni badem i mešati dok ne postane jednolična smesa. Potom smesu polako dodavati belancima. Dobijeni mus podelite u desertne čase, ukrasite šlago i čokoladnim mrvicama.