Mladi krompiri sa parmezanom

Ovim aromatičnim, ukusnim i zdravim mladim krompirićima niko neće odoleti.

03-06-2015

|

12:28

Ovim aromatičnim, ukusnim i zdravim mladim krompirićima niko neće odoleti.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 27.5.2014. - 11:10:00

Krompir sa parmezanom
(Foto:aveceric)

Sastojci:

- 800 g Mladih krompira
- 100 g rendanog parmezana
- 3 kašike biljnog začina po želji
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- biber

Priprema:

Krompiriće oljuštite i dobro operite. Krupnije krompire isecite tako da svi zalogaji budu podjednake veličine.
Krompiriće ubacite u posudu, u koju ćete staviti i parmezan, biljni začin, izgnječen beli luk i ulje. Sve dobro promešajte.
Ostavite  začinjene krompiriće da odstoje na hladnom oko pola sata.

Rernu prethodno zagrejte na 250 stepeni. Potom u plitku posudu za pečenje stavite papir za pečenje i sipajte krompiriće.

Kada se rerna zagreje, stavite krompire da se peku i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompire dok ne porumene i postanu meki, oko 30 minuta.