Mladi krompiri sa parmezanom
Ovim aromatičnim, ukusnim i zdravim mladim krompirićima niko neće odoleti.
03-06-2015
|12:28
Ovim aromatičnim, ukusnim i zdravim mladim krompirićima niko neće odoleti.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 27.5.2014. - 11:10:00

(Foto:aveceric)
Sastojci:
- 800 g Mladih krompira
- 100 g rendanog parmezana
- 3 kašike biljnog začina po želji
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- biber
Priprema:
Krompiriće oljuštite i dobro operite. Krupnije krompire isecite tako da svi zalogaji budu podjednake veličine.
Krompiriće ubacite u posudu, u koju ćete staviti i parmezan, biljni začin, izgnječen beli luk i ulje. Sve dobro promešajte.
Ostavite začinjene krompiriće da odstoje na hladnom oko pola sata.
Rernu prethodno zagrejte na 250 stepeni. Potom u plitku posudu za pečenje stavite papir za pečenje i sipajte krompiriće.
Kada se rerna zagreje, stavite krompire da se peku i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompire dok ne porumene i postanu meki, oko 30 minuta.