
Mini kroasani sa čokoladom
Sladak doručak ili ukusna užina? Za šta god se odlučili, uživaćete u njihovom ukusu.
27-10-2017
|16:37
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
Za testo:
- 560 g brašna
- 200 ml mleka
- 1/2 kockice kvasca
- 1 jaje
- 1 kašika meda
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 40 g rastopljenog maslaca
- 1 kašičica soli
Za premaz:
300 g mlečne čokolade
Za premazivanje kiflica:
- 1 žumance
- 1 kašičica kisele pavlake
- 3 kašike mleka
Priprema: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati jaje, so, ulje, rastopljeni maslac, šećer, med i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, dobro ga umesiti i ostaviti da uskisne. Uskislo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i podeliti na četiri loptice. Čokoladu izlomiti na kocke.Uzeti lopticu testa, razviti je u tanak krug, pa iseći na osam trouglova. Na svaki trougao staviti po jednu kockicu čokolade i uviti kiflicu. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti da kiflice narastu. Narasle kiflice premazati smesom za premazivanje. Staviti da se peku, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Pečene kiflice izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohlade.