Mini kiš (francuska pita)

Ovo ukusno jelo vodi poreklo iz Francuske i predstavlja slanu pitu od lisnatog testa sa filom od jaja i mleka.

05-06-2015

|

11:54

Ovo ukusno jelo vodi poreklo iz Francuske i predstavlja slanu pitu od lisnatog testa sa filom od jaja i mleka.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 25.10.2013. - 20:10:00

kis
(Foto: tablespoon)

Sastojci:
- 5 jaja
- crni luk
- šunka
- kukuruz šećerac
- zamrznuto lisnato testo
- kačkavalj

Priprema: Lisnato testo stavite na ravnu površinu i ostavite da se odmrzne. Koristeći kružni kalup secite krugove veličine dovoljne da pokrije dno kalupa za mafine. Pore]ajte krugove testa u kalup koji ste prethodno podmazali uljem. 
Na svaki krug nanesite mešavinu od seckane šunke, crnog luka i kukuruza. U dublji sud razmutite jaja sa kašikom senfa, pa time prelijte svaku koru. Pospite rendanim kačkavaljem, pa ubacite u rernu zagrejanu na 160°C i pecite 15min.