Slušate: Dodir noći

Pesma: Divlje jagode - Krivo je more

Dodir noći
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Milošu Rajkoviću dodeljena nagrada Radijski prijatelj godine

  Reprezentativno udruženje radio stanica RAB SRBIJA ove godine ustanovilo je nagradu „Radijski prijatelj godine“, koja je prvi put dodeljena medijskom stručnjaku, novinaru i piscu Milošu Rajkoviću.




  18-12-2020 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media - RAB Srbija

  Foto: RAB SRBIJA arhiv

   

  Priznanje je uručeno na online skupu 18. decembra, koje je organizovano povodom proslave jedanaestog rođendana RAB SRBIJA.

  Prva nagrada „Radijski prijatelj godine“ odlazi u ruke Miloša Rajkovića, koji se od samog početka rada RAB SRBIJA veoma aktivno uključio u rad udruženja i pokazao koliko voli radio i koliko želi da pomogne napretku radija u Srbiji.

  - Srećni smo što već deceniju osećamo snažnu podršku koju Miloš Rajković pruža svim radio stanicama, članicama RAB Srbija. Kao istaknuti novinar i pisac, Miloš Rajković je uvek bio deo svih naših Radio dana, a kao član Saveta REM-a doprineo je poboljšanju radijske scene Srbije. Prva nagrada "Radijski prijatelj godine" je prilika da mu se ime svih predstavnika radio industrije zahvalimo na izuzetnoj saradnji i podršci, svih ovih godina - izjavila je Maja Rakovic, predsednica udruženja RAB SRBIJA.



  (Foto: RAB SRBIJA arhiv)

  Rajkoviću je nagrada uručena na online skupu, u prisustvu predstavnika radio stanica, kolega novinara i ostalih predstavnika medija. Tom prilikom, radijski prijatelj godine zahvalio se svima, poželeo još mnogo godina uspešne saradnje i objasnio zašto je njemu lično važan radio:

  - Imao sam dva sna, da igram fudbal u Crvenoj Zvezdi i da radim u Studiju B. Prvi sam ostvario kao vrlo mlad u mlađim kategorijama voljenog kluba! Drugi mi se ostvario mnogo, mnogo kasnije! Pred sam kraj osamdesetih počinjem da se “šunjam” oko novinarstva i početkom devedesetih počinjem da radim u Studiju B! Kada sam prvi put ušao u kancelariju kod Slobe Konjovića, a on me nasmejan pozvao da sednem, mislio sam da ću se onesvetiti - ispričao je Miloš Rajković o svojim novinarskim i radijskim počecima.



  (Foto: RAB SRBIJA)

  Šarmantan i rečit kao i uvek, Rajković je svojom pričom o radiju sve zajedno podsetio zbog čega radio i danas, u doba pandemije, igra važnu ulogu u životima svih nas.

  Prilikom uručenja nagrade, prisutne su pozdravili i Slavica Trifunović, pomoćnik ministra za informisanje i medije (Ministarstvo kulture i informisanja RS), i Emir Povlakić iz Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine.

  Nagrada "Radijski prijatelj godine" nastaviće da se dodeljuje i u godinama pred nama, sa željom da istakne pojedince koji svojim radom i delom doprinose osnaživanju radijske industrije naše zemlje i regiona.

 • Pročitajte i...
  Najveća digitalna konferencija u regionu: Uručena nagrada za najbolju kampanju na radiju

  Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima – DIGITAL 2023 ove godine održana je 14 septembra 2023. godine u hotelu Hyatt u Beogradu.

   Žiri odabrao dobitnike nagrade VRABAC 2023 Žiri odabrao dobitnike nagrade VRABAC 2023

  Udruženje radio-stanica RAB Srbija organizovalo je po dvanaesti put izbor za najbolje radijske reklame i džinglove VRABAC. Reč je o jedinom priznanju tog tipa koje se dodeljuje u našoj zemlji.

  Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju Krila: Nova pesma Ane Stanić na Naxi radiju

  Danas, 24. aprila, slušaoci Naxi radija u 14:30h čuće novu pesmu Ane Stanić "Krila" sa kojom se predstavila na "Beogradskom proleću" i osvojila specijalnu nagradu Naxi radija.

  Tijana Bogićević pobednica Beogradskog proleća Tijana Bogićević pobednica Beogradskog proleća

  U subotu, 22. aprila održano je Beogradsko proleće, prestižni muzički festival, koji se od prošle godine ponovo održava nastavljajući njegovu dugu tradiciju. Publika je odlučila da prvo mesto pripadne Tijani Bogićević i pesmi Krila od dima, drugo mesto osvojio je Adi Šoše sa pesmom Pusto ostrvo, dok je treće mesto pripalo Isaku Šabanoviću i pesmi Svakoj sam po nešto dao.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: