Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Kiki Lesendrić - Uvek Na Kraju

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Milan Đurđević: Ovaj koncert je bio poseban i važan u našoj karijeri

  Milan Đurđević, frontmen legendarnog benda "Neverne bebe" za Naxi govori o ovogodišnjoj nominaciji za osvajanje Naxi Zvezde 2022, posebnom doživljaju i emociji koje koncerti donose, te novoj muzici koju će uskoro predstaviti publici a koja prezentuje novu stranicu u njihovoj dosadašnjoj karijeri.
  31-05-2022 | 14:44 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media

   

  "Neverne bebe" su među ovogodišnjim nominovanima u kategoriji Koncert godine, koji ste održali 8. marta u mts dvorani.

  "Meni je najvažnije da je taj koncert jako primećen i zahvaljujem se na tome što je publika doprinela da jedan ovako veličanstven događaj, kakav je bio taj koncert, obasja našu rock scenu. "Neverne bebe" jesu na mestu koje im pripada, jer nas trideset godina tapšu po ramenu kako smo najbolji "live bend", s druge strane, to imponuje, jer mislim da ljudima dajemo energiju i emociju, i da prenosimo mentalne i duhovne poruke koje su mnogo važne u rock muzici. Koncert koji se desio 8. marta u mts dvorani stvarno je imao posebnu dimenziju. Nakon dve godine pauze izašli smo na binu, osećali smo se posebno, publika je bila nadahnuta i voleo bih da taj koncert ostane zabeležen kao jedan trenutak u ovoj našoj postrock stvarnosti", objašnjava Đurđević.

  Prostor mts dvorane pokazao se kao sjajan za održavanje koncerta "Kad kažem mi, mislim ljubav", čije su glavne odrednice bile sjajno muziciranje i jake emocije.

  "Mi imamo tri potpuno različita koncepta - jedan je za masovne koncerte na trgovima i rock festivalima, drugi je akustik i treći je kompilacija koja se dogodila u mts dvorani. Ovaj koncert je najbliži mom senzibilitetu, jer smo pokazali sviračku virtuoznost, duboku emotivnu dimenziju benda, devojke su bile fantastične, a sa treće strane, mislim da naša muzika pripada jednom takvom prostoru, i da je celokupan doživljaj bio Flojdovski, poseban. Voleo bih da ima više takvih prostora, pa da takav koncert možemo da odsviramo i u drugim gradovima. Srećom, snimili smo taj koncert, pa se nadam da će ljudi uskoro moći i da ga vide. Cela ta fama nam daje za pravo da smo na dobrom putu što se tiče same ideje kako bi to trebalo da izgleda i zvuči. Sama nominacija Naxi radija ide tome u prilog - da taj koncert zaslužuje da bude na tom mestu."

   

  Pored koncerata koji vas očekuju u narednom periodu u Banjaluci (Kastel Rock Fest") i Beogradu (Bitefartcafe summer stage), publika može očekivati i predstavljanje nove muzike?

  "Album je u štampi, potrebno je samo odrediti tačan datum izlaska. Onda krećemo, kako ja to volim da kažem, sa novom stranicom karijere našeg benda, jer je ovo iskorak. Bili smo veoma eksperimentalno raspoloženi poslednje dve godine izolacije, i napravili smo jedan album koji je dosta specifičan i koji pomera granice. Kroz ovih 29 godina karijere uvek smo pokušavali da budemo drugačiji i sebi zanimljivi, samim tim i publici. Jedva čekam da vidim komentare i čujem reakcije na to što smo radili, na novu muziku koju smo pisali. Jednostavno, pozivam ljude da se vrate nekim korenima i slušaju dobru muziku. Nisu tu samo "Neverne bebe", video sam da vi na listi imate još odličnih bendova, tako da, ko god da pobedi, biće zasluženo. Pozvao bih ljude da glasaju za nas, jer je taj koncert bio poseban i nama jako važan u karijeri."

   


  Slušaoci Naxi radija za svoje favorite mogu glasati putem specijalno kreirane platfome na Naxi portalu do 3. juna.

 • Pročitajte i...
  Koncert godien Naxi Zvezda 2024: Koji umetnik je očarao publiku koncertom godine?

  Glasanje za Naxi Zvezdu traje do 28. maja, a jedna od Naxi Zvezda, na osnovu glasova publike biće dodeljena i u kategoriji "Koncert godine".

  Neverne bebe: Hodaj je album godine! Neverne bebe: Hodaj je album godine!

  Neverne bebe, proslavljeni bend, ove godine na osnovu najvećeg broja glasova slušalaca osvojio je Naxi Zvezdu za album godine.

  Željko Samardžić: Koncerti koje publika voli Željko Samardžić: Koncerti koje publika voli

  Željko Samardžić, proslavljeni pevač, ove godine osvojio je dve Naxi Zvezde. Na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija, njemu i Kaliopi dodeljena je Naxi Zvezda za muzički projekat godine, dok je na osnovu najvećeg broja glasova slušalaca osvojio Naxi Zvezdu za koncert godine.

  Dodela Naxi Zvezda 2023: Veče emocija i najbolje domaće muzike Dodela Naxi Zvezda 2023: Veče emocija i najbolje domaće muzike

  Sinoć, 8. juna u Pozorištu na Terazijama održana je svečana ceremonija dodele nagrada Naxi Zvezda, jedinstvenih radijskih nagrada u regionu koje dodeljuje Naxi radio.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: