Meksički burito

Praznični dani su idealno vreme za isprobavanje novih recepata. Naš predlog je meksički burito!

05-06-2015

|

17:41

Praznični dani su idealno vreme za isprobavanje novih recepata. Naš predlog je meksički burito!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 29.12.2014. - 15:00:00

Meksički burito
(Foto:bigstock/evren_photos)

Sastojci:

- 350 g mlevenog telećeg ili junećeg mesa
- 100 g Crnog luka
- 100 g seckanog paradajza
- 300 g žute i crvene paprike
- 100 g kukuruza šećerca
- 100 g crvenog pasulja
- 2 Kašike ulja
- 3 kašičice ljute vegete
- 1 pakovanje od 8 tortilja
- malo peršuna

Priprema:

Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i jednu kašičicu vegete i dinstajte dolivajući vodu (15-20minuta).

Dodajte paradajz, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta.

Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostalu vegetu i malo peršuna.

Tortilje blago zagrejte u rerni, ali pazite da se ne prepeku, potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po 2 kašike nadeva, zarolajte i poslužite.