-
Poslednjih 5 pesama
- Delca i Sklekovi - Hajde lagano
- Tony Cetinski - Pisi Propalo
- Željko Samardžić - U ime ljubavi
- Azra - Marina
- Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
-
Zdravlje
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
-
-
Putovanja
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Meksička tortilja
Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
21-05-2025 | 13:46 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Timolina
Sastojci:Za tortilju:
250 g kukuruznog ili pšeničnog brašna150 ml tople vode
1/2 kašičice soli
1 kašika maslinovog ulja (opciono)
Sastojci za nadev:
250 g mlevenog mesa (govedina ili piletina)
1 konzerva crvenog pasulja (oko 240 g)
1 konzerva kukuruza (oko 200 g)
1 avokado, izgnječen
1 crveni luk, sitno iseckan
3 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica kumina
1 kašičica čili praha (po želji)
So i biber po ukusu
Sok od pola limete
Svež korijander (opciono)
Priprema:
Priprema testa:U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte maslinovo ulje ako koristite, pa postepeno sipajte toplu vodu dok ne dobijete glatko i mekano testo. Mesite testo 5-10 minuta dok ne postane elastično. Podelite testo na 8-10 malih kuglica. Na površini razvaljajte svaku kuglicu u tanki krug prečnika oko 15 cm. Tortilje treba da budu što tanje. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Pecite tortilje 30-60 sekundi sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđe tačke. Pritiskajte ih lopaticom da ravnomerno ispečete. Poslužite odmah ili ih zamotajte u krpu kako bi ostale tople i meke.
Priprema nadeva:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani crveni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane mek. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Posolite, pobiberite i dodajte kumin i čili prah, pa mešajte dok se svi ukusi ne sjedine. Sklonite s vatre kada je meso skuvano. Dok se meso kuva, procedite i isperite crveni pasulj i kukuruz iz konzerve. U tiganju lagano zagrejte pasulj i kukuruz na srednjoj vatri, samo da se malo zagreju, pa ih sklonite sa strane. Izgnječite avokado viljuškom i dodajte sok od limete, malo soli i bibera po ukusu. Možete dodati svež korijander za dodatni ukus. Na toplu tortilju stavite sloj izgnječenog avokada, dodajte mleveno meso, zatim crveni pasulj i kukuruz. Preklopite tortilju i poslužite.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: