Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Delca i Sklekovi - Hajde lagano

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Delca i Sklekovi - Hajde lagano
    2. Tony Cetinski - Pisi Propalo
    3. Željko Samardžić - U ime ljubavi
    4. Azra - Marina
    5. Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Gale Kerber - Petak - Mojih 50
    2. 14. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 14. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 14. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Gale Kerber - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kokos kuglice sa malinama Kokos kuglice sa malinama

    Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...

    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

  • Zdravlje
    Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva

    Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.

    Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara! Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!

    Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini

    Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.

    Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga

    Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.

  • Preporučujemo
    Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru? Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?

    Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...

    Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru? Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?

    Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 123.27 124.14 125.01
    USD 99.37 100.07 100.78
  • Povezani članci
  • Meksička tortilja

    Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.




    21-05-2025 | 13:46 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Timolina


    Sastojci:

     

    Za tortilju:


    250 g kukuruznog ili pšeničnog brašna

    150 ml tople vode

    1/2 kašičice soli

    1 kašika maslinovog ulja (opciono)

     

    Sastojci za nadev:

     

    250 g mlevenog mesa (govedina ili piletina)

    1 konzerva crvenog pasulja (oko 240 g)

    1 konzerva kukuruza (oko 200 g)

    1 avokado, izgnječen

    1 crveni luk, sitno iseckan

    3 čena belog luka, sitno iseckana

    1 kašika maslinovog ulja

    1 kašičica kumina

    1 kašičica čili praha (po želji)

    So i biber po ukusu

    Sok od pola limete

    Svež korijander (opciono)

    Priprema:


    Priprema testa:

    U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte maslinovo ulje ako koristite, pa postepeno sipajte toplu vodu dok ne dobijete glatko i mekano testo. Mesite testo 5-10 minuta dok ne postane elastično. Podelite testo na 8-10 malih kuglica. Na površini razvaljajte svaku kuglicu u tanki krug prečnika oko 15 cm. Tortilje treba da budu što tanje. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Pecite tortilje 30-60 sekundi sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđe tačke. Pritiskajte ih lopaticom da ravnomerno ispečete. Poslužite odmah ili ih zamotajte u krpu kako bi ostale tople i meke.


    Priprema nadeva:


    Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani crveni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane mek. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Posolite, pobiberite i dodajte kumin i čili prah, pa mešajte dok se svi ukusi ne sjedine. Sklonite s vatre kada je meso skuvano. Dok se meso kuva, procedite i isperite crveni pasulj i kukuruz iz konzerve. U tiganju lagano zagrejte pasulj i kukuruz na srednjoj vatri, samo da se malo zagreju, pa ih sklonite sa strane. Izgnječite avokado viljuškom i dodajte sok od limete, malo soli i bibera po ukusu. Možete dodati svež korijander za dodatni ukus. Na toplu tortilju stavite sloj izgnječenog avokada, dodajte mleveno meso, zatim crveni pasulj i kukuruz. Preklopite tortilju i poslužite.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

    Piletina Piletina u sosu od pečuraka

    Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.

    Salata sa junetinom i cveklom Salata sa junetinom i cveklom

    Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.

    Bolonjeze Bolonjeze kao iz restorana!

    Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: