Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Gibonni - Onako, Od Oka

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Gibonni - Onako, Od Oka
    2. Gibonni - Lose Vino
    3. EKV - Krug
    4. EKV - Par godina za nas
    5. Oliver Dragojević - Kad mi dodješ ti
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Jovičić - Petak - Mojih 50
    2. 12. jun - 1 - Dodir noći
    3. 12. jun - 2 - Dodir noći
    4. 12. jun - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Jovičić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaći sladoled od nektarina Domaći sladoled od nektarina

    Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.

    Kokos rolat Kokos rolat

    Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.

  • Zdravlje
    Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti? Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?

    Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.

    Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva! Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!

    Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine! Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!

    Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.

    Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu! Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!

    TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.

  • Preporučujemo
    Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna! Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!

    Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.

    Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora

    Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.39 117.22 118.04
    CHF 124.69 125.57 126.44
    USD 100.98 101.70 102.41
  • Povezani članci
  • Meksička tortilja

    Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.




    21-05-2025 | 13:46 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Timolina


    Sastojci:

     

    Za tortilju:


    250 g kukuruznog ili pšeničnog brašna

    150 ml tople vode

    1/2 kašičice soli

    1 kašika maslinovog ulja (opciono)

     

    Sastojci za nadev:

     

    250 g mlevenog mesa (govedina ili piletina)

    1 konzerva crvenog pasulja (oko 240 g)

    1 konzerva kukuruza (oko 200 g)

    1 avokado, izgnječen

    1 crveni luk, sitno iseckan

    3 čena belog luka, sitno iseckana

    1 kašika maslinovog ulja

    1 kašičica kumina

    1 kašičica čili praha (po želji)

    So i biber po ukusu

    Sok od pola limete

    Svež korijander (opciono)

    Priprema:


    Priprema testa:

    U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte maslinovo ulje ako koristite, pa postepeno sipajte toplu vodu dok ne dobijete glatko i mekano testo. Mesite testo 5-10 minuta dok ne postane elastično. Podelite testo na 8-10 malih kuglica. Na površini razvaljajte svaku kuglicu u tanki krug prečnika oko 15 cm. Tortilje treba da budu što tanje. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Pecite tortilje 30-60 sekundi sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđe tačke. Pritiskajte ih lopaticom da ravnomerno ispečete. Poslužite odmah ili ih zamotajte u krpu kako bi ostale tople i meke.


    Priprema nadeva:


    Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani crveni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane mek. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Posolite, pobiberite i dodajte kumin i čili prah, pa mešajte dok se svi ukusi ne sjedine. Sklonite s vatre kada je meso skuvano. Dok se meso kuva, procedite i isperite crveni pasulj i kukuruz iz konzerve. U tiganju lagano zagrejte pasulj i kukuruz na srednjoj vatri, samo da se malo zagreju, pa ih sklonite sa strane. Izgnječite avokado viljuškom i dodajte sok od limete, malo soli i bibera po ukusu. Možete dodati svež korijander za dodatni ukus. Na toplu tortilju stavite sloj izgnječenog avokada, dodajte mleveno meso, zatim crveni pasulj i kukuruz. Preklopite tortilju i poslužite.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Kokos rolat Kokos rolat

    Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.

    Kineski prženi kupus Kineski prženi kupus

    Chao Baicai je jednostavno jelo koje je idealno za tople dane koji su već tu. Pored toga što se brzo priprema, pa nećete provesti previše vremena pored šporeta, imajte na umu da je ovo jelo lagano i savršeno za obrok koji neće opteretiti organizam.

    Pita Engleska pita sa prazilukom

    Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.

    Domaći humus sa patlidžanom Domaći humus sa patlidžanom

    Mnogi od nas su već odavno uvrstili humus u svoju ishranu, a poslednjih godina na rafovima prodavnica možemo pronaći razne njegove varijante i ukuse – od klasičnog, preko onog sa cveklom, pa sve do pikantnijih kombinacija. Ipak, domaći humus ima posebnu punoću ukusa koju je teško nadmašiti, a varijanta sa pečenim patlidžanom donosi dodatnu dimenziju.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: