-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Ne mogu
- Tajči - Hajde Da Ludujemo Ove Noci
- Željko Joksimović - Nije do mene
- Goca Tržan - Zagrli
- Prljavo Kazalište - Ma kog me Boga za tebe pitaju
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Meksička tortilja
Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
21-05-2025 | 13:46 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Timolina
Sastojci:Za tortilju:
250 g kukuruznog ili pšeničnog brašna150 ml tople vode
1/2 kašičice soli
1 kašika maslinovog ulja (opciono)
Sastojci za nadev:
250 g mlevenog mesa (govedina ili piletina)
1 konzerva crvenog pasulja (oko 240 g)
1 konzerva kukuruza (oko 200 g)
1 avokado, izgnječen
1 crveni luk, sitno iseckan
3 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica kumina
1 kašičica čili praha (po želji)
So i biber po ukusu
Sok od pola limete
Svež korijander (opciono)
Priprema:
Priprema testa:U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte maslinovo ulje ako koristite, pa postepeno sipajte toplu vodu dok ne dobijete glatko i mekano testo. Mesite testo 5-10 minuta dok ne postane elastično. Podelite testo na 8-10 malih kuglica. Na površini razvaljajte svaku kuglicu u tanki krug prečnika oko 15 cm. Tortilje treba da budu što tanje. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Pecite tortilje 30-60 sekundi sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđe tačke. Pritiskajte ih lopaticom da ravnomerno ispečete. Poslužite odmah ili ih zamotajte u krpu kako bi ostale tople i meke.
Priprema nadeva:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani crveni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane mek. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Posolite, pobiberite i dodajte kumin i čili prah, pa mešajte dok se svi ukusi ne sjedine. Sklonite s vatre kada je meso skuvano. Dok se meso kuva, procedite i isperite crveni pasulj i kukuruz iz konzerve. U tiganju lagano zagrejte pasulj i kukuruz na srednjoj vatri, samo da se malo zagreju, pa ih sklonite sa strane. Izgnječite avokado viljuškom i dodajte sok od limete, malo soli i bibera po ukusu. Možete dodati svež korijander za dodatni ukus. Na toplu tortilju stavite sloj izgnječenog avokada, dodajte mleveno meso, zatim crveni pasulj i kukuruz. Preklopite tortilju i poslužite.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Čorba od slatkog krompira
Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
Nudle sa pečurkama
Poslednjih godina nudle su postale popularne i u našoj zemlji, pa ako ste već postali ljubitelji isprobajte i ovaj lagani recept sa pečurkama...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: