Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Sergej Ćetković - Nek te ljubav dočeka

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Mekane cimet rolnice

    Predstavljamo recept za mekano pecivo koje je poslednjih godina veoma popularno.




    15-11-2023 | 12:15 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Zhmurchak


    Sastojci:

    130ml toplog mleka
    20 g svežeg kvasca (može i kesica suvog ali lepše je sa svežim)
    15 g šećera
    500 g brašna, tip 500
    pola kašičice soli
    1 puna kašičica praška za pecivo
    170 g jogurta
    1 jaje


    Nadev:

    100 g istopljenog putera
    130 g smeđeg šećera (može i običan)
    3 kašičice cimeta

     

    Preliv:

     

    120 g krem sira
    120 g prah šećera
    50 g omekšalog putera
    1 kašičica arome vanile


    Priprema:

    U mlakom mleku rastvorite kvasac, dodajte šećer, i ostavite da odstoji nekoliko minuta. U drugoj posudi kombinujte sve preostale sastojke, dodajte mleko s kvascem, i umesite testo. Možete koristiti mikser sa nastavkom za testo ili rukom, sve dok testo ne postane glatko. Pokrijte posudu i ostavite testo da odmara jedan sat na sobnoj temperaturi. Nakon odmora, razvucite testo na površini posutoj brašnom u pravougaonih dimenzija otprilike 45x35cm. Sve sastojke za nadev samo pomešati. Premažite nadev preko celog testa, dosežući do ivica. Zatim urolajte testo dužu stranu i isecite ga na 12 jednaki delova. Stavite isečene rolnice u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite ih da odmore još 20 minuta. Nakon toga pecite ih na 190 stepeni oko 25 minuta. Ako vaša rerna ima opciju za pečenje sa gornjim i donjim grejačem, iskoristite je. Nakon pečenja, umutite preliv i obilato ga rasporedite preko rolnica. Poslužite ih dok su još mlake.


    PRIJATNO!


  • Pročitajte i...
    pečurke Čorba od pečuraka

    Lagan i zdrav obrok, blagog i prijatnog ukusa idealan je za zimske dane i predah nakon napornog dana.

    hrana Borba protiv stresa i anksioznosti: Hrаna ima važniju ulogu nego što smo mislili

    Poslednja istraživanja ukazuju da bi ključ za lečenje stresa, anksioznosti i depresije možda mogao da bude u našim crevima. Ukratko, deluje da ono što konzumiramo možda ima mnogo veću ulugu u održavanju mentalnog zdravlja, nego što smo mislili ranije.

    sarma Probajte da napravite sarmu u rerni

    Na radost svih gurmana i ljubitelja ovog popularnog jela, konačno je počela sezona kiselog kupusa. Sada je pravo vreme za pripremu sarme, a mi vam donosimo neobičan recept koji će vam se sigurno svideti.

    Ramstek Ramstek u umaku od vina i senfa

    Priprema ramsteka uopšte nije komplikovana, posebno ako se prdržavate nekoliko adekvatnih saveta.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: