-
Poslednjih 5 pesama
- Boris Rezak - Lastavica
- Parni Valjak - Neda
- U Škripcu - O Je
- Toše Proeski - Jos uvek sanjam da smo zajedno
- Ana Stanić - Suncan dan
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Putovanja zbog koncerata sve su popularnija, a evo koji gradovi prednjače!
Putovanja na koncerte i muzičke festivale – poznata kao gig-tripping – već neko vreme su jedan od izraženijih trendova u turizmu. Predviđa se da će tržište „muzičkog turizma“ do 2030. godine dostići vrednost od gotovo 263 milijarde dolara.
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
-
Preporučujemo
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 100.90 101.61 102.32
-
Mekane cimet rolnice
Predstavljamo recept za mekano pecivo koje je poslednjih godina veoma popularno.
11-12-2024 | 12:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Zhmurchak
Sastojci:130ml toplog mleka
20 g svežeg kvasca (može i kesica suvog ali lepše je sa svežim)
15 g šećera
500 g brašna, tip 500
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo
170 g jogurta
1 jaje
Nadev:100 g istopljenog putera
130 g smeđeg šećera (može i običan)
3 kašičice cimetaPreliv:
120 g krem sira
120 g prah šećera
50 g omekšalog putera
1 kašičica arome vanile
Priprema:
U mlakom mleku rastvorite kvasac, dodajte šećer, i ostavite da odstoji nekoliko minuta. U drugoj posudi kombinujte sve preostale sastojke, dodajte mleko s kvascem, i umesite testo. Možete koristiti mikser sa nastavkom za testo ili rukom, sve dok testo ne postane glatko. Pokrijte posudu i ostavite testo da odmara jedan sat na sobnoj temperaturi. Nakon odmora, razvucite testo na površini posutoj brašnom u pravougaonih dimenzija otprilike 45x35cm. Sve sastojke za nadev samo pomešati. Premažite nadev preko celog testa, dosežući do ivica. Zatim urolajte testo dužu stranu i isecite ga na 12 jednaki delova. Stavite isečene rolnice u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite ih da odmore još 20 minuta. Nakon toga pecite ih na 190 stepeni oko 25 minuta. Ako vaša rerna ima opciju za pečenje sa gornjim i donjim grejačem, iskoristite je. Nakon pečenja, umutite preliv i obilato ga rasporedite preko rolnica. Poslužite ih dok su još mlake.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kineski prženi kupus
Chao Baicai je jednostavno jelo koje je idealno za tople dane koji su već tu. Pored toga što se brzo priprema, pa nećete provesti previše vremena pored šporeta, imajte na umu da je ovo jelo lagano i savršeno za obrok koji neće opteretiti organizam.
Pita sa višnjama
Na pijaci možemo već da pronađemo sveže višnje, a one su zapravo najbolje za pripremu tradicionalne poslastice koju svi obožavamo...
Čorba sa tikvicama
Osvežavajuća i lagana, čorba od tikvica idealna je za letnje dane – priprema se brzo, od nekoliko osnovnih sastojaka...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: