Mekane cimet rolnice

Predstavljamo recept za mekano pecivo koje je poslednjih godina veoma popularno.

11-12-2024

|

12:15

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

130ml toplog mleka
20 g svežeg kvasca (može i kesica suvog ali lepše je sa svežim)
15 g šećera
500 g brašna, tip 500
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo
170 g jogurta
1 jaje


Nadev:

100 g istopljenog putera
130 g smeđeg šećera (može i običan)
3 kašičice cimeta

Preliv:

120 g krem sira
120 g prah šećera
50 g omekšalog putera
1 kašičica arome vanile


Priprema:

U mlakom mleku rastvorite kvasac, dodajte šećer, i ostavite da odstoji nekoliko minuta. U drugoj posudi kombinujte sve preostale sastojke, dodajte mleko s kvascem, i umesite testo. Možete koristiti mikser sa nastavkom za testo ili rukom, sve dok testo ne postane glatko. Pokrijte posudu i ostavite testo da odmara jedan sat na sobnoj temperaturi. Nakon odmora, razvucite testo na površini posutoj brašnom u pravougaonih dimenzija otprilike 45x35cm. Sve sastojke za nadev samo pomešati. Premažite nadev preko celog testa, dosežući do ivica. Zatim urolajte testo dužu stranu i isecite ga na 12 jednaki delova. Stavite isečene rolnice u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite ih da odmore još 20 minuta. Nakon toga pecite ih na 190 stepeni oko 25 minuta. Ako vaša rerna ima opciju za pečenje sa gornjim i donjim grejačem, iskoristite je. Nakon pečenja, umutite preliv i obilato ga rasporedite preko rolnica. Poslužite ih dok su još mlake.


PRIJATNO!