-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Ko Li Te Sad Miluje
- Jelena Tomašević - Kosava
- Film - Sjećam se prvog poljupca
- Marina Perazić - San za jedan dan
- Zdravko Čolić - Sinoć nisi bila tu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Palenta sa semenkama
Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Mekane cimet rolnice
Predstavljamo recept za mekano pecivo koje je poslednjih godina veoma popularno.
11-12-2024 | 12:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Zhmurchak
Sastojci:130ml toplog mleka
20 g svežeg kvasca (može i kesica suvog ali lepše je sa svežim)
15 g šećera
500 g brašna, tip 500
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo
170 g jogurta
1 jaje
Nadev:100 g istopljenog putera
130 g smeđeg šećera (može i običan)
3 kašičice cimetaPreliv:
120 g krem sira
120 g prah šećera
50 g omekšalog putera
1 kašičica arome vanile
Priprema:
U mlakom mleku rastvorite kvasac, dodajte šećer, i ostavite da odstoji nekoliko minuta. U drugoj posudi kombinujte sve preostale sastojke, dodajte mleko s kvascem, i umesite testo. Možete koristiti mikser sa nastavkom za testo ili rukom, sve dok testo ne postane glatko. Pokrijte posudu i ostavite testo da odmara jedan sat na sobnoj temperaturi. Nakon odmora, razvucite testo na površini posutoj brašnom u pravougaonih dimenzija otprilike 45x35cm. Sve sastojke za nadev samo pomešati. Premažite nadev preko celog testa, dosežući do ivica. Zatim urolajte testo dužu stranu i isecite ga na 12 jednaki delova. Stavite isečene rolnice u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite ih da odmore još 20 minuta. Nakon toga pecite ih na 190 stepeni oko 25 minuta. Ako vaša rerna ima opciju za pečenje sa gornjim i donjim grejačem, iskoristite je. Nakon pečenja, umutite preliv i obilato ga rasporedite preko rolnica. Poslužite ih dok su još mlake.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Palenta sa semenkama
Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
Recept za sočne tulumbe
ti. Savršene su za posebne prilike, slave ili kada želite da obradujete goste nečim slatkim i neodoljivim. Iako priprema može delovati zahtevno, uz ovaj recept, uspeh je zagarantovan!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: