
Medenjaci
Njih možete jesti uz kafu ili čaj. Slatkiš koji podseća na detinjstvo ulepšaće svaku užinu.
06-06-2015
|18:52
Njih možete jesti uz kafu ili čaj. Slatkiš koji podseća na detinjstvo ulepšaće svaku užinu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.9.2014. - 11:50:00
(Foto: bigstockphoto/librakv)
Sastojci:
- 4 jaja
- 250 gr secera
- 6 kasika meda
- 600 gr brasna(meni je proslo vise mozda oko 800)
- 2 kasicice sode
- 1 kasicica cimeta
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, medom, cimetom i zamesiti testo dodajući sodu i brašno. Testo ostavite da odstoji 2 sata u frizideru. Napravite kuglice od testa, i stavljajte ih u podmazan pleh. Peći dok blago porumene oko 12-15 min. Medenjaci će biti jako mekani, ali tako treba, jer kad se ohlade malo ce se stvrdnuti.