Medenjaci

Njih možete jesti uz kafu ili čaj. Slatkiš koji podseća na detinjstvo ulepšaće svaku užinu.

06-06-2015

|

18:52

Njih možete jesti uz kafu ili čaj. Slatkiš koji podseća na detinjstvo ulepšaće svaku užinu.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.9.2014. - 11:50:00

Medenjaci
(Foto: bigstockphoto/librakv)

Sastojci:
  - 4 jaja
  - 250 gr secera
  - 6 kasika meda
  - 600 gr brasna(meni je proslo vise mozda oko 800)
  - 2 kasicice sode
  - 1 kasicica cimeta
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, medom, cimetom i zamesiti testo dodajući sodu i brašno. Testo  ostavite da odstoji 2 sata u frizideru. Napravite kuglice od testa, i stavljajte ih u podmazan pleh. Peći dok blago porumene oko 12-15 min. Medenjaci će biti jako mekani, ali tako treba, jer kad se ohlade malo ce se stvrdnuti.