Marinada za beli roštilj sos

Da bi meso s roštilja bilo što mekše i ukusnije, potrebno ga je nekoliko sati držati u marinadi.

05-06-2015

|

09:18

Da bi meso s roštilja bilo što mekše i ukusnije, potrebno ga je nekoliko sati držati u marinadi, a saznajte kako se ona priprema.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:28.4.2014. - 15:00:00

rostilj
(Foto:Juriah,bigstockphoto)

Sastojci:
- 1 pavlaka
- 250 ml jogurta
- 2 supene kašike majoneza
- 2 čena belog luka
- peršun i vlašac sitno seckani
- malo jabukovog sirćeta
- malo bibera i soli

Priprema: Sve iseckajte i dobro izmešajte s pavlakom, majonezom i jogurtom. U ovaj sos možete ubaciti i sitno seckani kiseli krastavčić ili malo kukuruza šećerca.

U marinadu za belo i crveno meso možete staviti i sledeće sastojke:

- ulje
- beli luk
- crveni luk
- so
- papar
- mlevena crvena paprika
- limun
- začinsko bilje (ružmarin, bosiljak, majčina dušica).

Meso malo ocedite pre stavljanja na roštilj kako marinada ne bi i stvarala plamen kapajući po žaru. Ukoliko se to i desi, pri ruci si pripremite bocu s probušenim čepom da bi mogli da ga poprskate.