Mali trikovi: Kako da očistite zagorelo posuđe

Pomoću ovog trika očistićete zagorelo posuđe nakon pripreme jela. Bilo da je reč o tiganju ili drugom metalnom posuđu, ovaj trik će vam pomoći da sudovi budu kao novi! Malo soli, deterdženta i mlake vode i postaćete mag u otklanjanju nečistoće.

06-06-2015

|

16:04

|

Autor / Izvor: Naxi media


Postupak:

Vrući tiganj stavite ispod mlaza vode i isperite. Pripazite da pre potapanja vrućeg tiganja iz njega izlijete vrelo ulje, kako biste izbegli moguću nezgodu. Nakon toga dno tiganja prekrijte krupnom soli i lagano trljajte žicom za pranje sudova. Pospite deterdžent i ostavite da odstoji u mlakoj vodi. Nakon što ste uklonili sve nečistoće tiganj opet isperite.
Potom ga možete obrisati ili još bolje vratiti na toplu ploču šporet ili laganu vatru kako bi se dobro posušila i kako bi vrućina isušila preostalu vlagu. Nakon ovog trika tiganj ne bi trebalo da zarđa odnosno dobije zapušteni izgled. 

U zagoreloj šerpi skuvati tri prsta vode u kojoj je rastvoreno malo praška za pecivo – i zagoreli deo na dnu šerpe skinuće se veoma lako. Kod šerpi koje su mnogo zagorele stavlja se i malo deterdženta i dobro se istrlja žicom za ribanje posuđa.