Makaroni s patlidžanom
Ovaj obrok idealan je čagani ručak, koji će u vama stvoriti osećaj sitosti, a neće osećati težinu tokom varenja.
06-06-2015
|18:14
Ovaj obrok idealan je čagani ručak, koji će u vama stvoriti osećaj sitosti, a neće osećati težinu tokom varenja.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 26.5.2015. - 15:10:00
(Foto: Bigstockphoto- massimiliano g)
Sastojci:
- 350 g makarona
- 2 plava patlidžana
- 3 paradajza ili 1 šolja kuvanog paradajza
- 3 čena belog luka
- 3 kašike ulja,
- so, biber
- 1 kašika bosiljka
Priprema: Plavi patlidžan operite, oljuštite , isecite na kockice, posolite i ostavite da odstoji 15 minuta. Paradajz operite, oljuštite, odstranite semenke i isecite ga na kockice. Isečen beli luk propržite na ulju, zatim dodajte plavi patlidžan i sve zajedno pržite 10 minuta. Dodajte paradajz i začine i kuvajte još 15 minuta. Obarite makarone i pomešajte sa pripremljenim sosom.