Ljuti pileći ražnjići
Predlog za ručak.
04-06-2015
|11:10
Predlog za ručak.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 29.11.2013. - 10:00:00
(Foto: dailymail)
Sastojci:
- 1 pileća kocka za supu
- 30 ml vode
- 3 čena belog luka, sitno narezana
- 4 g crvene ljute paprike, mlevene
- 3 g soli
- 2 g crnog bibera, mlevenog
- 700 g piletine isečene na kockice
- 30 ml biljnog ulja
Priprema: Otopite pileću kocku u vodi. Umešajte beli luk, crvenu papriku, so i biber. Dodajte meso u marinadu, pokrijte i marinirajte u frižideru na najmanje 2 sata. Zagrejte roštilj.
Postavite parčiće piletine na štapiće za ražanj, koristeći 6-8 komada po štapiću. Posipajte ulje po tanjiru i dobro uvaljajte ražnjiće u ulje. Ražnjiće pecite često okrećući sve dok meso ne izgubi ružičastu boju. Za ekstra ljutinu, napravite ljuti umak.