Ljuti pileći ražnjići

Predlog za ručak.

04-06-2015

|

11:10

Predlog za ručak.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 29.11.2013. - 10:00:00

Ljuti pileći ražnjići
(Foto: dailymail)

Sastojci:
 - 1 pileća kocka za supu
 - 30 ml vode
 - 3 čena belog luka, sitno narezana
 - 4 g crvene ljute paprike, mlevene
 - 3 g soli
 - 2 g crnog bibera, mlevenog
 - 700 g piletine isečene na kockice
 - 30 ml biljnog ulja
Priprema: Otopite pileću kocku u vodi. Umešajte beli luk, crvenu papriku, so i biber. Dodajte meso u marinadu, pokrijte i marinirajte u frižideru na najmanje 2 sata. Zagrejte roštilj.
Postavite parčiće piletine na štapiće za ražanj, koristeći 6-8 komada po štapiću. Posipajte ulje po tanjiru i dobro uvaljajte ražnjiće u ulje. Ražnjiće pecite često okrećući sve dok meso ne izgubi ružičastu boju. Za ekstra ljutinu, napravite ljuti umak.