Lazanje sa piletinom

Ljubitelji lazanja obožavaće jelo pripremljeno i po ovom receptu.

03-06-2015

|

12:28

Ljubitelji lazanja obožavaće jelo pripremljeno i po ovom receptu.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:28.1.2014. - 13:00:00

Lazanje sa piletinom

Sastojci:
- 1 pakovanje lazanja (barilla)
- 1 l tomato sosa
- 2 parčeta pilećih grudi (stek ili mleveno meso)
- 1 glavica crnog luka
- 300 grama kačkavalja
- origano
- peršun po mogućnosti sveži
- vegeta
- so
- biber po ukusu
Beli sos:
- 200 ml mleko
- 2 kašičice brašna

Priprema: Prvo se prži sitno iseckani crni luk nekoliko minuta koliko da omekša, zatim se dodaje sitno iseckano meso (što sitnije, i najbolje je da se seče dok je smrznuto). Sve se prži dobro i dodaju se začini po potrebi, vegeta, biber, origano, peršun i sos od paradajza. Sve se to krčka na tihoj vatri oko 20 minuta. Za bešamel sos u tiganju se zaprži brašno 2-3 minuta, pa se dodaje mleko i mesa se dok ne zgusne. U pomazani pleh ređaju se red lazanje (one koje se ne kuvaju), red bešamel, red tomato sos i tako dok se ne potroši sve. Na kraj dolazi bešamel sos i rendani kačkavalj. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.