Lazanje od palačinki

U slučaju da kod kuće nemate kore za lazanje, možete iskoristiti i testo za palačinke kako biste napravili omiljenu italijansku poslasticu.

04-06-2015

|

11:40

U slučaju da kod kuće nemate kore za lazanje, možete iskoristiti i testo za palačinke kako biste napravili omiljenu italijansku poslasticu.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 14.11.2014. - 15:03:00

Lazanje
(Foto:bigstock/badmanproduction)

Sastojci:

- 500 g brašna
- 4 jajeta
- 5 kašika ulja
- kašičica soli
- 6 dl mleka
Za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- paradajz pire ili paradajz sos
- glavica luka
- so, ulje
- 50 g rendanog parmezana ili trapista
Za bešamel:
- kocka maslaca
- 3 kašike brašna
- 1,5 dl mleka

Priprema:

Umutite jaja s brašnom, uljem, solju i mlekom. Smesa treba da bude kao gušće testo za palačinke. Ispržite palačinke velike kao tepsija.

Za fil na malo ulja izdinstajte seckan luk, dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Dinstajte oko 15 minuta i na kraju dodajte paradajz. Kad skinete sa šporeta, dodajte i sir.

Za bešamel stavite u šerpu malo maslaca, lagano ga otopite, dodajte brašno i malo propržite. Postepeno ulivajte mleko uz stalno mešanje, i pustite da se zgusne kao pire. Skinite s vatre.

U podmazanu tepsiju stavite palačinku, zatim fil, prelijte bešamelom, i tako ređajte dok ne potrošite sav materijal. Završite s bešamel sosom. Pecite na 250 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 200 i pecite još pola sata.