Lagani kolač sa breskvama

Pripremite kolač od sezonskog voća - breskvi!

06-06-2015

|

16:44

Pripremite kolač od sezonskog voća - breskvi!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.7.2014. - 14:38:00

Lagani kolač sa breskvama
(Foto:bigstock/Taiftin)

Sastojci:
- 110 g putera,
- 12 kašika šećera,
- 4 jajeta,
- 4 kašike kisele pavlake,
- narendana kora jednog limuna,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 1 prašak za pecivo,
- 12 kašika brašna,
- 6-7 srednjih breskvi,
- 10 kašika šećera (za belanca)

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni i podmažite okrugli pleg prečnika 26 santimetara. U večoj činiji izmutite puter i 12 kašika šećera, pa u to dodajte 4 žumanceta (belanca sačuvajte sa strane). Zatim dodajte pavlaku, koru limuna i vanilu. U drugoj činiji kratko promešajte brašno sa praškom za pecivo, pa sjedinite suve i mokre sastojke u jednu činiju. Testo sipajte u podmazani pleh, pa preko njega poređate parčiće oljuštenih breskvi. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. U međuvremenu umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Izvadite kolač iz rerne, stavite odozgo belanca, pa vratite da se peče jo 20 minuta.