Lagana čorba od povrća

Lagana čorba od povrća je savršen obrok za bilo koje doba dana. Puna hranljivih sastojaka može da bude sjajan deo ručka, ali i kompletan obrok za one koji su trenutno na dijeti.

11-04-2024

|

10:26

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

2 šargarepe, iseckane na kolutove

2 krompira, iseckana na kockice

1 crni luk, sitno iseckan

2 čena belog luka, sitno iseckana

1 tikvica, iseckana na kolutove

1 šolja seckanog kelja 

4 šolje povrtnog bujona

2 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane providan, otprilike 2-3 minuta. Dodajte šargarepu i krompir, pa nastavite dinstati još 5-7 minuta dok povrće ne omekša.Zatim dodajte povrtni bujon i sačekajte da čorba proključa . Smanjite vatru, poklopite lonac i kuvajte čorbu na laganoj vatri oko 15-20 minuta, dok se povrće potpuno ne skuva.


Nakon toga, dodajte iseckanu tikvicu i seckani kelj (ako koristite) u lonac, pa kuvajte još 5-7 minuta ili dok tikvice ne postanu mekane, ali ne prekuvane. Posolite i pobiberite čorbu po ukusu, pa je promešajte. Ako želite, možete koristiti štapni mikser da delimično izmiksate čorbu, ali ostavite komade povrća za dodatnu teksturu.

Poslužite čorbu vruću uz tost ili svežu salatu.


PRIJATNO!