-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Da šutiš
- Vanna - Kao da me nema
- Denis & Denis - Program tvog kompjutera
- Elektricni Orgazam - Da si tako jaka
- Toše Proeski - Ako me pogledaš u oči
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Zapečena boranija sa pečurkama
Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.
Čia puding sa nektarinom i malinama
Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...
-
Zdravlje
Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa
Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
-
-
Putovanja
Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj
Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
-
Preporučujemo
Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.00 124.87 125.75 USD 99.90 100.61 101.31
-
Lagana čorba od povrća
Lagana čorba od povrća je savršen obrok za bilo koje doba dana. Puna hranljivih sastojaka može da bude sjajan deo ručka, ali i kompletan obrok za one koji su trenutno na dijeti.
11-04-2024 | 10:26 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Jukov studio
Sastojci:
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 krompira, iseckana na kockice
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 tikvica, iseckana na kolutove
1 šolja seckanog kelja
4 šolje povrtnog bujona
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane providan, otprilike 2-3 minuta. Dodajte šargarepu i krompir, pa nastavite dinstati još 5-7 minuta dok povrće ne omekša.Zatim dodajte povrtni bujon i sačekajte da čorba proključa . Smanjite vatru, poklopite lonac i kuvajte čorbu na laganoj vatri oko 15-20 minuta, dok se povrće potpuno ne skuva.
Nakon toga, dodajte iseckanu tikvicu i seckani kelj (ako koristite) u lonac, pa kuvajte još 5-7 minuta ili dok tikvice ne postanu mekane, ali ne prekuvane. Posolite i pobiberite čorbu po ukusu, pa je promešajte. Ako želite, možete koristiti štapni mikser da delimično izmiksate čorbu, ali ostavite komade povrća za dodatnu teksturu.Poslužite čorbu vruću uz tost ili svežu salatu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno, ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
Krem čorba od paradajza!
Teško da postoji jelo koje će vam u toku leta više prijati od čorbe od paradajza.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: