Kuvano vino sa medom

Tradicionalna proslava praznika ne može se zamisliti bez domaćeg kuvanog vina. Dodajte mu med i uživajte u čarima Badnje noći.

04-06-2015

|

22:02

Tradicionalna proslava praznika ne može se zamisliti bez domaćeg kuvanog vina. Dodajte mu med i uživajte u čarima Badnje noći.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 6.1.2014. - 11:20:00

Kuvano vino sa medom
(Foto: stylist)

Kuvano vino sa medom

Sastojci:
 - 4 kasike meda
 - 8 dl belog vina
 - 4 klinčića
 - mala korica cimeta i
 - 1 kore srednje velikog limuna
Priprema: Vino i začin staviti u odgovarajuću posudu a zatim na vatru. Kad provri, skinuti sa vatre, odstraniti začine i dodati med. Nakon što se med mešanjem otopio, vino sipati u šoljice.

Kuvano vino sa medom
(Foto: stylist)

Kuvano crno vino

Sastojci:
 - 1.5 l crvenog vina
 - 1.5 dl bredija
 - 2 klementine(mandarine) bez koštica
 - 1 jabuka
 - 6 klinčića
 - 2 štapića cimeta
 - 2 jaja
 - 2 kasike šećera
 - 3 dl vode
Priprema: Jabuku ogulite i narežite na kocke. Klementine raspolovite i nabodite klinčićima. Sve sastojke stavite u posudu i zagrevajte oko 15 minuta. Oprez, ne sme proključati Poslužite toplo!