Kuvano vino sa medom
Tradicionalna proslava praznika ne može se zamisliti bez domaćeg kuvanog vina. Dodajte mu med i uživajte u čarima Badnje noći.
04-06-2015
|22:02
Tradicionalna proslava praznika ne može se zamisliti bez domaćeg kuvanog vina. Dodajte mu med i uživajte u čarima Badnje noći.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 6.1.2014. - 11:20:00
(Foto: stylist)
Kuvano vino sa medom
Sastojci:
- 4 kasike meda
- 8 dl belog vina
- 4 klinčića
- mala korica cimeta i
- 1 kore srednje velikog limuna
Priprema: Vino i začin staviti u odgovarajuću posudu a zatim na vatru. Kad provri, skinuti sa vatre, odstraniti začine i dodati med. Nakon što se med mešanjem otopio, vino sipati u šoljice.
(Foto: stylist)
Kuvano crno vino
Sastojci:
- 1.5 l crvenog vina
- 1.5 dl bredija
- 2 klementine(mandarine) bez koštica
- 1 jabuka
- 6 klinčića
- 2 štapića cimeta
- 2 jaja
- 2 kasike šećera
- 3 dl vode
Priprema: Jabuku ogulite i narežite na kocke. Klementine raspolovite i nabodite klinčićima. Sve sastojke stavite u posudu i zagrevajte oko 15 minuta. Oprez, ne sme proključati Poslužite toplo!