Kuglof sa višnjama i čokoladom
Odličan spoj čokolade i višanja učiniće da obožavate ovaj desert.
05-06-2015
|16:56
Odličan spoj čokolade i višanja učiniće da obožavate ovaj desert.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:28.1.2014. - 12:50:00
(Foto:sweetapolita)
Sastojci:
- 350g višanja
- 250g margarin a
- 250g šećera
- jedna kesica vanilin šećera
- 5 jaja
- 375g pšeničnog brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 150g čokolade (narendana)
- 100g čokolade za prelivanje
- 50g lešnika (seckanih za posipanje)
Priprema: Penasto izmešajte margarin mikserom i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Umešajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte smesi. Jednu trećinu testa sipajte u prethodno podmazan kalup za kuglof (prečnika 20cm) i izravnajte površinu. Višnje malo pospite brašnom i umešajte u polovinu preostalog testa, a zatim stavite preko testa u kalup. Narendanu čokoladu umešajte u preostalu smesu i sipajte u kalup preko testa sa višnjama i izravnajte površinu. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Kuglof prelijte čokoladom i od gore pospite seckanim lešnicima.