Kremasti rižoto sa bundevom i savršena harmonija ukusa

Bundevu lako možete pretvoriti u ukusno i kremasto jelo. Ovaj rižoto je kremast, lagan i fantastičan izbor za hladne i kišne dane.

28-11-2025

|

13:13

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  • 350 g bundeve (kockice)
  • 250 g pirinča za rižoto
  • 1 crni luk (sitno seckan)
  • 4 čena belog luka (sitno seckana)
  • 750 ml povrtnog bujona (ili vode)
  • 100 ml belog vina
  • 50 g rendanog parmezana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • so, biber, svež peršun

Priprema:

Bundevu posolite, prelijte maslinovim uljem i ispecite na 200°C oko 20 minuta, dok ne omekša. U šerpi zagrejte ulje i puter, propržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk. Ubacite pirinač, kratko propržite, nalijte vinom i kuvajte dok ne ispari. Dodajte bujon postepeno, uz mešanje, dok pirinač ne postane kremast. Pred kraj umešajte pečenu bundevu i parmezan, začinite po ukusu. Poslužite toplo, uz malo svežeg peršuna i dodatak parmezana.

PRIJATNO!