Kremasta torta s malinama

04-06-2015

|

13:32

Napravite ovaj osvežavajući desert i opustite se u društvu pirjatelja tokom vikenda.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 5.8.2013. - 14:20:00

Kremasta torta s malinama
(Foto: dailymail)

Sastojci:
Za biskvit:
 - 5 belanaca
 - 150 smeđeg šečera
 - 120 gr mlevenih oraha
 - 500 gr čokolade u prahu
 - 1 velika kašika čokoladnih mrvica
 - pola praška za pecivo
 - piškote namočene u mlijeko i rum
Fil:
 - 0,5 l mleka
 - 5 žumanaca
 - 1 puding od vanile
 - 3 kašike brašna
 - 3 dl šlaga
Priprema: Biskvit se pravi tako što belanca izlupamo, dodamo šečer, orahe, čokoladu u prahu, mrvice i na kraju prašak za pecivo. Pečemo na papiru za pečenje oko 25 minuta na 170 stepeni. Kada se ispeče prelijemo mlekom i rumom. Fil: Skuvamo sve osim šlaga, (njega dodajemo kada se kuhana krema ohladi). Fil II: Pripremimo tako da maline prelijemo sa 2 dl soka, a 1 dl pomešamo sa pudingom i šečerom.Fil III: slatku pavlaku i čokoladu lagano prokuvamo kada se potpuno rashladi umutimo kao šlag. Redosled slaganja: biskvit, fil I, fil II, fil I , piškote i na kraju fil III.