Kremasta ravioli supa sa kobasicama

Ova supa je savršen spoj jednostavnosti i bogatog ukusa, idealna za ručak ili za brzu večeru...

10-11-2025

|

12:27

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 450 g mlevene svinjske kobasice
  • 6 čena belog luka, sitno seckana
  • 1 šolja eckanog crvenog luka
  • 1 l pileće supe (manje slane)
  • 1 kašičica soli
  • pasirani paradajz
  • Ravioli sa sirom - 250 g
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • malo svežeg bosiljka, sitno seckanog i malo rendanog sira za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasicu i pržite, razbijajući kašikom, dok ne porumeni (5–8 min). Izvadite i stavite sa strane. U lonac dodajte beli luk i luk, kratko propržite dok ne omekšaju (3–4 min). Dodajte supu, 2 šolje vode, so i pasirani paradajz, dobro promešajte i pustite da provri 5 min. Ubacite raviole i kuvajte 5 min dok ne omekšaju. Smanjite vatru na srednje nisku, dodajte kobasicu i pavlaku i bosiljak. Kuvajte dodatno pet minuta. Pospite bosiljak i malo rendanog sira po želji...

PRIJATNO!