Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može da vam postane omiljena...
17-07-2025
|12:46
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
600 g celera
1 crni luk
4 čena belog luka
1 vezica peršuna
300 g šargarepe
50 ml veganske ovsene pavlake
1 l povrtnog bujona (ili vode)
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica kurkume
½ kašičice mlevenog bibera
1 kašičica suvog biljnog začina
So po ukusu
Priprema:
Ogulite i iseckajte celer i šargarepu na manje komade. Sitno iseckajte crni luk, beli luk i peršun. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Ubacite beli luk i kratko propržite. Dodajte celer i šargarepu, promešajte i sipajte bujon ili vodu. Ubacite sve začine: kurkumu, biber, biljni začin i malo soli, pa kuvajte na srednjoj vatri dok povrće ne omekša (oko 30 minuta). Kada je povrće mekano, usitnite čorbu štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu. Sipajte ovsenu pavlaku i promešajte. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom. Po želji dodajte malo limunovog soka za osvežavajući ukus.
PRIJATNO!