Kremasta čorba od celera

Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može da vam postane omiljena...

17-07-2025

|

12:46

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

600 g celera

1 crni luk

4 čena belog luka

1 vezica peršuna

300 g šargarepe

50 ml veganske ovsene pavlake

1 l povrtnog bujona (ili vode)

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica kurkume

½ kašičice mlevenog bibera

1 kašičica suvog biljnog začina

So po ukusu


Priprema:

Ogulite i iseckajte celer i šargarepu na manje komade. Sitno iseckajte crni luk, beli luk i peršun. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Ubacite beli luk i kratko propržite. Dodajte celer i šargarepu, promešajte i sipajte bujon ili vodu. Ubacite sve začine: kurkumu, biber, biljni začin i malo soli, pa kuvajte na srednjoj vatri dok povrće ne omekša (oko 30 minuta). Kada je povrće mekano, usitnite čorbu štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu. Sipajte ovsenu pavlaku i promešajte. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom. Po želji dodajte malo limunovog soka za osvežavajući ukus.

PRIJATNO!